27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός Επιτροπής Θεσμών – Διαφάνειας ο Πολάκης: Αμετανόητος χαρακτήρισε «στημένη» την αντίδραση Λινού

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί o Παύλος Πολάκης να προανήγγειλε αργά χθες το βράδυ μέσω των προσφιλών του social media «αποκαλύψεις που θα κάνουν πάταγο» κατά τη μεσημεριανή συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ωστόσο πλέον, μετά από τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει τεθεί αυτομάτως εκτός αυτής!

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, οι επιτροπές συγκροτούνται με βάση τη δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπείται στην κρίσιμη επιτροπή από τρεις βουλευτές.

Νωρίς το πρωί, εστάλη επιστολή στην ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την οποία της ζητήθηκε να ορίσει νέα μέλη σε όσες επιτροπές υπήρξε μέχρι χθες μέλος ο Σφακιανός βουλευτής (επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Θεσμών και Διαφάνειας, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων). Ήδη μάλιστα, κατά πληροφορίες, έχει οριστεί ο αντικαταστάτης του σε μια εξ αυτών.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο Παύλος Πολάκης δεν είναι μέλος ούτε στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων – στη συνεδρίαση αυτή της επιτροπής εξαπέλυσε χθες επίθεση στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη – αλλά ούτε και στην επιτροπή Θεσμών. Στην πρώτη επιτροπή δικαιούται να δώσει το «παρών» και να τοποθετηθεί ως ανεξάρτητος, στο τέλος της συνεδρίασης. Μάλιστα, αυτή την ώρα βρίσκεται στην αίθουσα Γερουσίας, όπου συνεδριάζει από το πρωί η επιτροπή, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τη ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Κατά τον Κανονισμό της Βουλής ωστόσο δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Μένει να φανεί εάν ο Παύλος Πολάκης επιχειρήσει πράγματι να τοποθετηθεί στην επίμαχη επιτροπή στην οποία πλέον δεν είναι μέλος, αλλά και το πως θα χειριστεί την όλη κατάσταση ο πρόεδρός της Θάνος Μπούρας.

Σημειωτέον, πως ο Παύλος Πολάκης ως ανεξάρτητος πλέον βουλευτής δικαιούται να αιτηθεί από το προεδρείο να συμμετάσχει σε μια διαρκή επιτροπή της Βουλής.

Ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε πριν από λίγο στο εντευκτήριο της Βουλής. Σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους χαρακτήρισε την αντίδραση της Αθηνάς Λινού ως «στημένη» και «υποκριτική».

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο ΣΥΡΙΖΑ όρισε πριν από λίγο ως νέο μέλος το βουλευτή Πέτρο Παππά, ενώ στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων τον Γιώργο Καραμέρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό