20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Σταμάτα -Επιχείρηση πυροσβεστικής σε σπίτια

Ειδήσεις Ελλάδα

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη ΒΑ Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά κινείται αυτή τη στιγμή στην περιοχή ανάμεσα σε Ροδόπολη και Διόνυσο. Δεν καταγράφεται ενιαίο μέτωπο, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες ανάμεσα σε κτίρια. Έχει ήδη εκκενωθεί προληπτικά ο οικισμός Γαλήνη. Εννέα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα μεταφέρονται σε νοσοκομεία της περιοχής. 

Κάποια σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ έχουν καεί και αυτοκίνητα. Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, και συνολικά επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη μαζί με το ρωσικό BERIEV-200. Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Έχουν πάντως πέσει οι άνεμοι εντάσης 5 με 6 μποφόρ που έπνεαν νωρίτερα. 

«Mας δυσκολεύει το γεγονός ότι υπάρχουν σπίτια πολλά ανάμεσα στη βλάστηση αυτό προσπαθούμε να διασώσουμε, εν πρώτοις την ανθρωπινή ζωή. Δύσκολο για εμάς, όλα μαζί άνεμος θερμοκρασία… Όλες οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί εδώ πέρα. Είμαστε σε καλή κατάσταση, σε καλύτερη από το πρωί, προσπαθούμε να τη σβήσουμε τελείως» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αρχηγός της πυροσβεστικής κ. Κολοκούρης. 

Η περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει 21 υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης. Εκτίμησε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το νεκροταφείο της Σταμάτας και μετά επεκτάθηκε στη Γαλήνη Ροδόπολης. 

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης τόνισε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ότι η εικόνα της πυρκαγιάς έχει βελτιωθεί, έχουν κατασβεστεί και εστίες, παραμένει όμως σε εξέλιξη, καθώς κινείται ανάμεσα σε κατοικίες σε αραιοκατοικημένη περιοχή, ενώ υπάρχει και έντονη φυτοκάλυψη. Εξελίσσεται σε ένα πολύγωνο που πιάνει τις περιοχές Σταμάτα, Ροδόπολη, Δροσιά και Διόνυσος, όχι τις καθαυτό περιοχές διευκρίνισε. Υπάρχουν αρκετά διασπάρτες εστίες σε αυτή την περιοχή. Περιοχή όπου υπάρχει δάσος και κατοικίες. 

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Παράλληλα, εστάλησαν στους κατοίκους δυο μηνύματα, το πρώτο από το 112 ότι υπάρχει πυρκαγιά και οι κάτοικοι πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Επίσης, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε επείγουσα ειδοποίηση σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.»

 

 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό