18.5 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

«Εκτόξευση» της Εθνικής Ελλάδας στη βαθμολογία της FIFA – Σε ποια θέση ανεβήκαμε

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Εθνική Ελλάδας επωφελήθηκε σε τεράστιο βαθμό από τις νίκες απέναντι σε Αγγλία και Ιρλανδία στο Nations League, καθώς «σκαρφάλωσε» στην 42η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA!

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε πολύτιμους βαθμούς από το «διπλό» στο «Γουέμπλεϊ», αφήνοντας πίσω αρκετά τους διώκτες της για την μάχη της 24άδας στην Ευρώπη. Η Ελλάδα χρειάζεται να τερματίσει στις πρώτες 24 θέσεις αναφορικά με τις χώρες της Ευρώπης, ώστε να έχει εξασφαλισμένη την παρουσία της στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας των προκριματικών του Μουντιάλ του 2026.

24 teams 🔵🟠 will be unable to play WC qualifiers in March 2025 due to UNL quarterfinals and play-offs.

This is how they’re currently projected to be distributed across pots. pic.twitter.com/051BN2CP7R

— Football Meets Data (@fmeetsdata) October 16, 2024

Για την ώρα, βρισκόμαστε στην 21η θέση και κατά 99.8% θα τερματίσουμε εντός 24άδας, όπως αναφέρουν οι προβλέψεις. Η Εθνική Ελλάδας χρειάζεται μία νίκη απέναντι στη Φινλανδία για να «κλειδώσει» και μαθηματικά την παρουσία της εκεί, ενώ ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί, το σενάριο για να μείνουμε εκτός 24άδας είναι ουσιαστικά… ανέφικτο!

Η μεγαλύτερη βελτίωση στον κόσμο!

Παράλληλα, αυτές οι νίκες μας έφεραν έξι θέσεις παραπάνω στην κατάταξη της FIFA, αφού ανεβήκαμε από την 48η θέση συνολικά στον κόσμο, στην 42η θέση. Αυτή η άνοδος των έξι θέσεων είναι η μεγαλύτερη που παρατηρήθηκε σε αυτή την διακοπή των εθνικών ομάδων, με την Ισημερινή Γουινέα να πραγματοποιεί κάτι ανάλογο (από την 94η στην 88η θέση).

Biggest improvement in Top 100 in new October 2024 FIFA ranking:

+6 🇬🇷 GRE 🆙 48th to 42nd+6 🇬🇶 EQG 🆙 94th to 88th+5 🇵🇪 PER 🆙 43rd to 38th

— Football Meets Data (@fmeetsdata) October 16, 2024

Ωστόσο, όσο πιο κάτω βρίσκεσαι στη βαθμολογία, τόσο πιο μικρές είναι οι διαφορές. Συνεπώς, η βελτίωση αυτή της Εθνική μας ομάδα αντικατοπτρίζει τεράστια βήματα προόδου στη βαθμολογία της FIFA. 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό