22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτόξευση για την ιστορική αποστολή της SpaceX! Γιατί είναι σημαντική

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από αρκετές αναβολές, η SpaceX εκτόξευσε τελικά την ιστορική αποστολή Polaris Dawn με τέσσερις μη επαγγελματίες αστροναύτες στο διαστημικό σκάφος Crew Dragon.

Η πενθήμερη αποστολή Polaris Dawn είναι αξιοσημείωτη για διάφορους λόγους. Θα είναι το πρώτο πλήρωμα που θα πραγματοποιήσει διαστημικό περίπατο από μια κάψουλα Crew Dragon και θα είναι ο πρώτος εμπορικός διαστημικός περίπατος. Τα δύο μέλη του πληρώματος που θα συμμετάσχουν στον διαστημικό περίπατο θα δοκιμάσουν επίσης διαστημικές στολές επόμενης γενιάς που προσφέρουν μεγαλύτερη κινητικότητα και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για σεληνιακούς διαστημικούς περιπάτους τα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον, η αποστολή στέλνει επίσης ανθρώπους υψηλότερα στην τροχιά της Γης (περίπου 1.400 χιλιόμετρα) από ό,τι έχει βρεθεί κανείς από το πρόγραμμα Apollo πριν από πέντε δεκαετίες. Θα δοκιμάσει επίσης τις επικοινωνίες Starlink που βασίζονται σε λέιζερ και θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές αποστολές, και θα διεξάγει έρευνα που θα συμβάλει στην παροχή πληροφοριών σχετικά με την ανθρώπινη υγεία κατά τη διάρκεια διαστημικών αποστολών μακράς διάρκειας.

Ο κυβερνήτης της αποστολής και δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Jared Isaacman πετάει μαζί με τον Scott Poteet, συνταξιούχο αντισυνταγματάρχη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που υπηρέτησε 20 χρόνια σε διάφορους ρόλους, τη Sarah Gillis, επικεφαλής μηχανικό διαστημικών επιχειρήσεων της SpaceX, και την Anna Menon, επίσης επικεφαλής μηχανικό διαστημικών επιχειρήσεων της SpaceX.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό