22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: Να πάμε για κοστολόγηση τα προγράμματά μας και μετά να έρθει σε debate ο κ. Μητσοτάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Επίσκεψη στην Δυτική Αθήνα, σε Αγίους Αναργύρους και Χαϊδάρι, πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε αρχικά στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων, όπου συνομίλησε με πολίτες και απηύθυνε σύντομη ομιλία.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στις εκλογές της 25 Ιουνίου αντιπαρατίθενται δύο προγράμματα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας που είναι το πρόγραμμα της ΝΔ».

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «καλούμε τους πολίτες που δεν επέλεξαν και δεν θα επιλέξουν την ΝΔ να έρθουν παρά τις διαφωνίες τους και τις  επιφυλάξεις τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας στην κάλπη και να ανατρέψουμε αυτόν τον συσχετισμό για να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την δικαιοσύνη την επομένη μέρα». 

«Έλεγε ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κοστολογημένο. Να πάμε λοιπόν στο ΓΛΚ, να πάμε όπου θέλει. Πάμε μαζί! Πάμε μαζί στο ΓΛΚ, όπου θέλετε. Να κοστολογήσουμε τα προγράμματά μας. Με μία προϋπόθεση. Μην το βάλετε στα πόδια. Πάμε στο ΓΛΚ και την επομένη να πάμε σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση οι δύο μας να συζητήσουμε  τα προγράμματα. Μην λιποτακτήσετε άλλη μία φορά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η παραίτηση η δική μας θα ήταν παραίτηση της ελληνικής κοινωνίας. Γι αυτό δεν παραιτούμαστε. Όχι μόνο δεν το βάζουμε κάτω αλλά θα δώσουμε την μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Ωστόσο, όπως είπε, «η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου δεν είναι επανάληψη της προηγούμενης αλλά μια νέα εκλογική αναμέτρηση».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στις απευθείας αναθέσεις που έκανε η ΝΔ λέγοντας αρχικά ότι «Είχαμε άδικο που μιλάγαμε προεκλογικά για 10 δις απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς από τη ΝΔ» για να προσθέσει ότι «15 ήταν τα δις μέσα σε μία τριετία σε ημέτερους. Αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο και μας λένε πού θα βρείτε τα λεφτά για να δώσετε έναν καλύτερο μισθό στον πρωτοδιοριζόμενο γιατρό ή για την 13η σύνταξη».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας λέγοντας ότι «είναι το μεγάλο διακύβευμα της επόμενης περιόδου». «Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μαζί με το ΕΣΠΑ φτάνουν τα 70 δις ευρώ» σημείωσε και αναρωτήθηκε «Σε ποιους θα δώσει την εντολή ο ελληνικός λαός να διαχειριστούν αυτά τα 70 δις ευρώ; Σε αυτούς που έδωσαν 15 δις σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς σε ημέτερους; Αυτό είναι ένα κρίσιμο ερώτημα το οποίο ζητάει απαντήσεις».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό