21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εκλογές 2023 – Κασιδιάρης: Τι είπε ο Νίκος Αλιβιζάτος για τις μεθοδεύσεις του

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις μεθοδεύσεις Κασιδιάρη που με τη σημερινή του δήλωση έκανε γνωστή  την πρόθεσή του να κατέβει στις προσεχείς εκλογές του Ιουνίου ως ανεξάρτητος υποψήφιος στην Α’ Αθηνών «απέκρουσε» ο Συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος.

Και αυτό διότι ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εκγληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, συμπεριέλαβε γνωμοδότηση του Συνταγματολόγου στην επιχειρηματολογία του,  επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να στηρίξει  τους ελιγμούς του και να αποφύγει τους περιορισμούς που του ετέθησαν σπό τον πρόσφατο νόμο που τον αποκλείει από τη συμμετοχή στις εκλογές.

«Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου» τόνισε με δήλωσή του, ο κ. Αλιβιζάτος.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε πως η πρόθεσή του να λάβει μέρος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ως ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξάρτητων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ, «θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και τη γνωμοδότηση Αλιβιζάτου».

Συγκεκριμένα  ανέφερε: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ. Η δήλωση της υποψηφιότητας μου θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου: «Αν ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του εμφανισθούν ως «συνασπισμός ανεξαρτήτων» και όχι ως κόμμα και συγκεντρώσουν πάνω από το 3% των ψήφων (κάτι πολύ πιθανόν πλέον), θα μπορούν να μπουν στη Βουλή πλησίστιοι. Το ορίζει ρητά η παράγραφος 1 του άρθρου 99 του εκλογικού νόμου (π.δ. 26/2012)»».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό