25.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εκλογές 2023: Επέστρεψε τη διερευνητική ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως είχε προαναγγείλει από το πρωί της Δευτέρας, σε συνάντηση που είχε μαζί της, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός:

«Θεωρώ χρέος μου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή το απόγευμα, ώστε να κάνουμε εκλογές, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου»

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Προεδρία της Δημοκρατίας, που αναφέρει τα εξής: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αύριο, 23 Μαΐου στις 11:00, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος».

Σε ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, το Νίκο Ανδρουλάκη, το Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι επόμενες εκλογές για γίνουν στις 25 Ιουνίου.

Όπως τονίζει η κυβέρνηση: «Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα. Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό