21.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες – Θρίλερ για 4 – Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις το προηγούμενο διάστημα έδιναν τον πρώτο γύρο ως θρίλερ μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, οι έρευνες της τελευταίας στιγμής έχουν ανατροπές και βάζουν στο παιχνίδι και άλλους μονομάχους με καλά ποσοστά.

Το επικρατέστερο δίδυμο για να περάσει στο δεύτερο γύρο, με βάση τις εν λόγω μετρήσεις αλλά και τις στοιχηματικές εταιρείες, είναι αυτό του Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, ενώ σε απόσταση βολής βρίσκονται οι Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπουλου. Η κάλπη έτσι κι αλλιώς είναι άδεια και όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

Πρακτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να κυριαρχεί στην ερώτηση «ποιον θα προτιμούσατε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ» και στις τρεις «δεξαμενές», χωρίς όμως να καταγράφει απόσταση ασφαλείας από τους άλλους τρεις διεκδικητές.

Στη δημοσκόπηση της GPO για τα parapolitika.gr, ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με 25,7%. Ακολουθεί… ντέρμπι για τρεις για τη δεύτερη θέση. Ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει 17,6%, η Άννα Διαμαντοπούλου από κοντά με 17,2% και ο Παύλος Γερουλάνος με 16,3%.

Στην «παράσταση νίκης», δηλαδή «ποιος/α πιστεύετε ότι θα εκλεγεί πρόεδρος», ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 38,1%. Ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 15%, η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με 8% και ο Παύλος Γερουλάνος με 5,7%.Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ των εθνικών εκλογών του 2023 (ανεξάρτητα από το αν θα πάνε να ψηφίσουν), το 30% «βλέπει» Νίκο Ανδρουλάκη, με τον Χάρη Δούκα να βρίσκεται στο 20%, ενώ ακολουθούν οι Παύλος Γερουλάνος (18%), Άννα Διαμαντοπούλου (16%), Μιχάλης Κατρίνης (4%) και Νάντια Γιαννακοπούλου (3%).

Στους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ των εθνικών εκλογών του 2023 (ανεξάρτητα από το αν θα πάνε να ψηφίσουν), το 30% «βλέπει» Νίκο Ανδρουλάκη, με τον Χάρη Δούκα να βρίσκεται στο 20%, ενώ ακολουθούν οι Παύλος Γερουλάνος (18%), Άννα Διαμαντοπούλου (16%), Μιχάλης Κατρίνης (4%) και Νάντια Γιαννακοπούλου (3%).

Η Metron Analysis δίνει προβάδισμα σε Ανδρουλάκη και Διαμαντοπούλου για τον β’ γύρο, για τον οποίον βλέπει επικράτηση Ανδρουλάκη με μικρή διαφορά.

Θέλεις τα σημαντικότερα νέα της ημέρας στο e-mail σου;

Κάνε εγγραφή στο newsletter του newsbomb.gr

Σε εκλογικά τμήματα της Αθήνας και της περιφέρειας θα ψηφίσουν οι έξι υποψήφιοι αρχηγοί αλλά και οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ. Πρώτος στην κάλπη θα φτάσει ο Χάρης Δούκας, ο οποίος έχει προγραμματίσει να ψηφίσει στις 9 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Στο ίδιο εκλογικό τμήμα θα φτάσει στις 10.30 για να ψηφίσει η υποψήφια αρχηγός Άννα Διαμαντοπούλου και στις 12 το μεσημέρι ο Παύλος Γερουλάνος. Ακαδημίας 50 έχει επιλέξει και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης ο οποίος θα ψηφίσει στις 12.30 το μεσημέρι- νωρίτερα και στο ίδιο τμήμα θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει στην Αχαία, όπου εκλέγεται βουλευτής και συγκεκριμένα, στις 11 π.μ. στο εκλογικό τμήμα του 2ου Γυμνασίου Πατρών (Μαιζώνος 156 και Τριών Ναυάρχων).

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος αρχηγός, Νίκος Ανδρουλάκης, θα ψηφίσει στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας (Ελ. Βενιζέλου 200 Κερατσίνι).

Στην εκλογική της περιφέρεια θα βρίσκεται για την ψηφοφορία η Νάντια Γιαννακοπούλου- στις 10:00 π.μ. θα ψηφίσει στο Εκλογικό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου ( 1ο Δημοτικό Σχολείο, Παναγή Τσαλδάρη 2, Αγ. Αντώνιος). Στο Δημαρχείο του Πύργου Ηλείας -στην εκλογική του περιφέρεια- θα ψηφίσει στις 9 το πρωί ο υποψήφιος αρχηγός, Μιχάλης Κατρίνης.

Σχετικές ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό