20.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα τις χάσετε

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, καταλογίζοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι σπέρνει την αβεβαιότητα.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ο λαός θα σας επιστρέψει στα έδρανα που βρίσκεστε και σήμερα» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

«Σήμερα αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι σταθερότητα, όχι πειραματισμούς και εφήμερες συμμαχίες που δεν θα αντέξουν στον χρόνο» είπε τονίζοντας πως «η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει πως αν και είναι κυβέρνηση ενός κόμματος έχει ενσωματώσει δυνάμεις ευρύτερες των παραδοσιακών ορίων της Ν.Δ.

Διερωτήθηκε παράλληλα προς τι το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο. «Σας διακατέχει μία μεγάλη αναταραχή. Οι εκλογές θα γίνουν με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο» και όπως ορίζει το Σύνταγμα. «Αφού – όπως λέτε – είστε πρώτο κόμμα τι είναι αυτό το άγχος, τι σας νοιαζει;» συνέχισε.

Σχολιάζοντας την πρωτολογία του Αλ. Τσίπρα, τού καταλόγισε πως «επαναφέρει τον δημόσιο διάλογο στο επίπεδο των Αγανακτισμένων του 2012». «Δεν είναι η Ελλάδα του 2022 η Ελλάδα του 2012, ούτε ο κ. Τσίπρας είναι ο νέος, άφθαρτος του 2012. Θα δοκιμαστείτε στις εκλογές και ο λαός θα απορρίξει την ”εναλλακτική σας πρόταση”» είπε.

Κατηγόρησε επιπλέον τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «λαϊκίστικη χυδαιότητα», για άγνοια σχετικά με το πώς λειτουργεί η αγορά και για διαστρέβλωση της πραγματικότητας. «Πιστεύετε ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις; Ότι μπορούμε να γεννήσουμε λεφτά;» διερωτήθηκε.

Απαντώντας σε αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για υπερκέρδη ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ διερωτήθηκε «από πού προήλθε αυτός ο αριθμός» και επισήμανε πως «δεν μπορούμε να  φορολογήσουμε υπερκέρδη προτού αυτά υπολογιστούν».

«Έχω σοβαρές αμφιβολίες ότι τα νούμερα θα είναι τέτοια αλλά δεν είμαστε αρμόδιοι για να το κρίνουμε. Η ΡΑΕ θα κάνε μία πολύ δύσκολη άσκηση για να τα υπολογίσει. Ας δούμε πόσα είναι αυτά τα υπερκέρδη και μην έχετε αμφιβολία ότι θα επιστραφούν στον κρατικό προϋπολογισμό. «Δεν είμαι αρμόδιος να το πω. Μιλάμε για εισηγμένες επιχειρήσεις που ελέγχονται από ορκωτούς ελεγκτές, οι προϋπολογισμοί τους δημοσιεύονται. Υπάρχουν φορείς που τα ελέγχουν αυτά» είπε για να συμπληρώσει: «Εάν όμως υποθέταμε ότι τα υπερκέρδη ήταν πράγματι 1,4 δισ. ευρώ, βλέποντας συγκριτικά τα οικονομικά αποτελέσματα των προηγούμενων ετών, έρχομαι και σας λέω ότι με διάταξη της κυβέρνησης, το 90% των υπερκερδών θα επιστραφεί στο ελληνικό δημόσιο. Στο 90% των υπερκερδών, θα μπει έκτακτη φορολόγηση και θα επιστραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό».

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό