15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου

Ειδήσεις Ελλάδα

Με πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Αριστεράς (Left), την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου στις 15:00 (τοπική) στις Βρυξέλλες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα τιμήσει τον «πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης» (όπως τον αποκάλεσε ο Charles De Gaulle), Μανώλη Γλέζο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή 100 χρόνια από τη γέννησή του, αλλά και τα επίσημα αποκαλυπτήρια της αίθουσας του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, που πλέον φέρει το όνομά του – κατόπιν ομόφωνης απόφασης που έλαβε  το Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου, μετά από πρόταση του Αντιπροέδρου του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα παρέμβουν αποτίνοντας το δικό τους φόρο τιμής, η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, Πρόεδροι των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις χώρες της ΕΕ, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων και ακαδημαϊκοί.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης για τη ζωή και το έργο του Μανώλη Γλέζου, μέλη της οικογένειάς του, καθώς και φίλοι και συναγωνιστές του που τον έζησαν από κοντά.

Επίσης, θα λάβουν χώρα συζητήσεις με επιζώντες του Ολοκαυτώματος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και για τις Γερμανικές Οφειλές, τις οποίες πάντα διεκδικούσε και που σε καμία περίπτωση ο Μανώλης Γλέζος δεν θα ήθελε να τις ξεχάσουμε.

Θα ακολουθήσει προβολή αποσπάσματος από το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του «Ένας αιώνας αντίστασης» των Ντίνα Κάτσαρη, Ευγενία Κατούφα και Νίκου Γκωσέ, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία με τραγούδια που αγαπούσε ο Μανώλης Γλέζος.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό