32.3 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα δηλητηρίασης στην κατασκήνωση στο Γραμματικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, προκάλεσαν τα μαζικά κρούσματα δηλητηρίασης σε περίπου 100 παιδιά, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την κατασκήνωση στο Γραμματικό. 

Ο κ. Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στην κατασκήνωση σχετικά με τα περιστατικά μαζικής δηλητηρίασης που παρατηρήθηκαν.

Τα αδικήματα για τα οποία διατάχθηκε η έρευνα είναι σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή και δηλητηρίαση τροφίμων που προορίζονται για χρήση από το κοινό από αμέλεια. Και τα δύο αδικήματα διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Παναγιώτα Λαμπρινάκου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας (24/06), όταν σήμανε συναγερμός σε κατασκήνωση στο Γραμματικό, όπου φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Περίπου 100 παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν εσπευσμένα, καθώς παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα παιδιά έκαναν εμετούς και διάρροιες και παρουσίασαν υψηλό πυρετό.

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης από την πλευρά τους, τόνισαν ότι τα συμπτώματα οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποτροπή της επιχειρούμενης σκόπιμα δυσφήμησης της κατασκήνωσης μας δια της διασποράς ψευδών ειδήσεων περί δηλητηριάσεως των κατασκηνωτών μας από το φαγητό ή το νερό της κατασκήνωσης μας (παρά το γεγονός ότι η Κατασκήνωση υδροδοτείται από τον οικείο δήμο), αναρτώνται τα χορηγούμενα πιστοποιητικά καταληλλότητας μετά από ειδικό εργαστηριακό έλεγχο που είχε προηγηθεί της εμφανισθείσας, αν υπαίτια για την Κατασκήνωση μας, ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε περιορισμένο αριθμό κατασκηνωτών μας σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Κατασκήνωση μας 700 Κατασκηνωτές, Στελέχη και Υπαλληλικό προσωπικό δεν παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό