23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

‘Ειλικρινέστατη συγγνώμη σε όλους τους Έλληνες για τη δήλωσή μου’

Ειδήσεις Ελλάδα

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ
21.10.2021 | 19:45

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό των κρίκων
EUROKINISSI

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ζήτησε συγγνώμη απ’ όλους τους Έλληνες για τη δήλωσή του όσον αφορά στις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του αθλητισμού.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 ζήτησε συγγνώμη για τη δήλωση που έκανε στο περιθώριο ενός κοσμικού event για το κίνημα MeToo στον χώρο του αθλητισμού.

“Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος νιώθω χρέος σε όποιον Έλληνα βλέπει τη συνέντευξη να ζητήσω συγγνώμη γι’ αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου” ανέφερε συγκεκριμένα ο Έλληνας Ολυμπιονίκης.

Στην συνέχεια υποστήριξε: “Αυτό που απάντησα είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο για την ενόργανη γυμνατιστική για κάποιες καταγγελίες που είχαν να κάνουν με ψυχολογική βία, αυτό έπρεπε να διευκρινίσω. Για περιστατικά που όταν έγιναν ήμουν αγέννητος. Όπως είχα πει αναφερόμουν σε περιστατικά που αφορούν τη ψυχολογική βία, εννοώντας ότι προερχόμαστε από ένα σκληρό άθλημα. Αν όντως έχει συμβεί κάτι, σίγουρα έχουν την πλήρη στήριξή μου. Ειλικρινά είπα ότι δεν το έχει δει και αν έχει γίνει λυπάμαι”.

Μάλιστα, δήλωσε τη στήριξή του στο κίνημα MeToo: “Θέλω να τονίσω ότι στο κίνημα ΜeToo στάθηκα από την πρώτη στιγμή δίπλα στην Μπεκατώρου. Μπήκα χέρι χέρι με την Άννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων. Έχουμε κάνει μαζί με τη Βασιλική διαδικτυακά σεμινάρια με ομιλήτρια την Μπεκατώρου. Γιατί πάνω απ’ όλα είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και είμαι προβληματισμένος για τη σάπια κοινωνία στην οποία ζούμε”.

Επιπλέον, ζήτησε ξανά συγγνώμη: “Θέλω να ξαναπώ ειλικρινέστατα συγγνώμη από όλους τους Έλληνες, έχουν κάθε δίκιο, την είδα κι εγώ ξανά την δήλωσή μου. Έχουν δικαίωμα να με κατηγορούν, αλλά δεν εννοούσα αυτό. Δεν στηρίζω οποιαδήποτε μορφή βίας παντού. Αυτή είναι η θέση μου. Οι Έλληνες είναι η δύναμη μου, είμαι καταβεβλημένος και έχουν δίκιο που ένιωθα έτσι”.

Ολοκλήρωσε τη δήλωσή του λέγοντας: “Κλείνοντας θέλω να πω ότι δεν μασάω τα λόγια μου και θέλω να απαντήσω. Δεν έχω κρυφτεί πίσω από κανέναν, προκειμένου να μην πάρω τις ευθύνες πάνω μου. Δεν ντρέπομαι να ζητήσω συγγνώμη γιατί έκανα λάθος. Δεν είμαι τόσο καλός ομιλητής, όσο είμαι στους κρίκους. Διατύπωσα λάθος γιατί εννοούσα μόνο την ενόργανη γυμναστική. Αν αυτά τα κορίτσια έχουν υποστεί ψυχολογική βία, θα είμαι δίπλα τους εννοείται. Όντως δεν γνωρίζω γιατί δεν έχω δει κάτι όσο είμαι εκεί μέσα”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό