18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εικόνες χαράς από τις πρωταθλήτριες Ευρώπης του Ολυμπιακού

Ειδήσεις Ελλάδα

Με το τρόπαιο επιστρέφουν στην Ελλάδα τα ερυθρόλευκα κορίτσια – Δείτε φωτορεπορτάζ από τους πανηγυρισμούς

Περήφανη όλη την Ελλάδα έκαναν τα κορίτσια πόλο του Ολυμπιακού, καθώς το βράδυ της Κυριακής έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης για 2η φορά στην ιστορία τους, μετά τη νίκη επί της ουγγρικής Ντουναϊσβάρος με 7-6. Οι ερυθρόλευκες γυναίκες επιστρέφουν στην πατρίδα με το τρόπαιο και είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες χαράς από τον θρίαμβό τους, καθώς είναι πρωτόγνωρο το γεγονός ότι το πέτυχαν έχοντας μόνο Ελληνίδες παίκτριες στις τάξεις τους.

Το 2014 ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στο πόλο γυναικών, το Λεν Τρόφι. Το 2015 πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη το Σούπερ Καπ Ευρώπης και πάνω απ’ όλα την Ευρωλίγκα. Και τώρα, έξι χρόνια μετά, η Ευρωλίγκα είναι ξανά ερυθρόλευκη, αφού η γυναικεία ομάδα πόλο των Πειραιωτών επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης!

Στον ημιτελικό οι ερυθρόλευκες είχαν επιβληθεί με 9-8 της Ουίπεστ.

Τα συγχαρητήρια του Μαυρωτά

Συγχαρητήριο μήνυμα για τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού υπήρξε και από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και πρώην μεγάλο αθλητή του πόλο, Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Πρωταθλήτριες Ευρώπης τα κορίτσια του Ολυμπιακού στο πόλο! Νίκησαν δύο ουγγρικές ομάδες μέσα στην Βουδαπέστη και παίρνουν πανάξια τον τίτλο με μια αμιγώς ελληνική ομάδα. Πολλά μπράβο στον coach Χάρη Παυλίδη που τις οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης».

Μπράβο και από Μαρινάκη

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης μοίρασε συγχαρητήρια στις κοπέλες.

«Θερμά συγχαρητήρια στη Ομάδα πόλο Γυναικών που κατέκτησε έναν ακόμα Ευρωπαϊκό τίτλο και σήκωσε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και του Θρύλου του Ελληνικού Αθλητισμού.

Ο νέος άθλος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ φωτίζει ακόμα περισσότερο την τελευταία δεκαετία που άλλαξε την Ιστορία του αθλητισμού και ανέδειξε δίχως αμφιβολία τον Σύλλογο μας ως τον πλέον επιτυχημένο πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης!

Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!», ανέφερε το μήνυμα του Μαρινάκη μέσω της σελίδας του στο Instagram.

Ο τελικός

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, με απόλυτη ισορροπία από την αρχή ως το τέλος, ο Ολυμπιακός νίκησε την Ντουναϊσβάρος με 7-6, χάρη σε γκολ της Βάσως Πλευρίτου. Το μοναδικό γκολ που μπήκε στο τέταρτο και τελευταίο 8λεπτο της αναμέτρησης, προς απόδειξη του πόσο ντέρμπι ήταν ο τελικός.

Τέλος καλό, όλα καλά, όμως, για τις ερυθρόλευκες, οι οποίες έκαναν μια… Ανάσταση που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0.

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Πλευρίτου Μ 1, Τορνάρου, Πλευρίτου Β 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Ντουναϊσβάρος (Μίχοκ): Μάγκιαρι , Ζίλαγκι 2, Παλ, Γκουρισάτι, Χόρβατ, Μαγιό, Σάμπο, Γκάρντα 4, Ζιέγκλερ, Μούσκι, Μπρεζόβσκι, Ζέλακ, Σάιμπεν.

Δείτε εικόνες από τους πανηγυρισμούς:

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό