26.2 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Εικόνες σοκ στο αποθεραπευτήριο ΑμεΑ «Ο Άγιος Δημήτριος»: Παιδιά γυμνά, μέσα σε ακαθαρσίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Έναν κόμπο στο στομάχι προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσα από το κρατικό αποθεραπευτήριο ΑμεΑ «Ο Άγιος Δημήτριος». Όπως κατέγραψε η εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Τρίτης 15 Οκτωβρίου, φαίνεται ένα παιδί γυμνό να είναι κουλουριασμένο σε ένα κρεβάτι με κάγκελα, ενώ άλλα παιδιά διαβιούν μέσα σε ακαθαρσίες.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο Ίδρυμα, που βρίσκεται στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, είχε χάσει τη ζωή του το 2021 ο 21χρονος Πάρης και η μητέρα του, Κατερίνα Τσακιράκη, μίλησε στην εκπομπή τονίζοντας: «Εύχομαι να δικαιωθεί η ψυχούλα του παιδιού μου και να είναι το τελευταίο που χάνει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, αλλά δυστυχώς η κατάσταση, όπως δείχνετε, παραμένει τραγική. Το παιδί μου πέθανε από ξυλοδαρμό και κάποιοι προσπάθησαν αν το συγκαλύψουν».

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και η Ολυμπία Κορδά, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ιδρύματος, αναφέροντας ότι «υπάρχει φοβερή έλλειψη προσωπικού και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Έχουμε στείλει σχετικές επιστολές και διεκδικούμε προσλήψεις από το 2012, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πρόσφατα λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν προσλήψεις 94 ατόμων, αλλά περιμένουμε».

Δικάζονται 18 στελέχη και εργαζόμενοι του Ιδρύματος

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο εδώλιο κάθισαν 18 στελέχη και εργαζόμενοι για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο Κέντρο Αποθεραπείας, όπου έχασε τη ζωή του ο Πάρης.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του, καθώς πριν το θάνατό του είχε διακομιστεί πολλές φορές στο νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι και τα πρώην στελέχη κατηγορούνται για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, δια παραλείψεως κατά συρροή, κάτι που σημαίνει ότι επέτρεψαν να δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες και προκλήθηκαν διαρκείς τραυματισμοί του 21χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του το Νοέμβριο του 2021. Για το θάνατό του είναι κατηγορούμενος ένας 57χρονος φροντιστής ο οποίος φέρεται ότι χτύπησε στο κεφάλι τον Πάρη και αυτή την περίοδο δικάζεται στο Κακουργιοδικείο Κατερίνης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό