30.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ειδικός του LinkedIn αποκαλύπτει τη φράση «κλειδί» για σίγουρη… πρόσληψη!

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάθε λέξη μετράει και μια λάθος απάντηση μπορεί να κρίνει την πρόσληψη ή την απόρριψη. Η συνέντευξη για δουλειά δεν ήταν, δεν είναι και πιθανότατα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ μια εύκολη και άνετη υπόθεση. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν τρόποι για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια με επιτυχία, δηλαδή πρόσληψη.

Ο ειδικός επαγγελματικής σταδιοδρομίας του LinkedIn, Άντριου ΜακΚάσκιλ μιλώντας στο CNBC τονίζει ότι κλειδί για κάθε τέτοιου είδους συνέντευξη είναι η αποτελεσματική επικοινωνία.

«Οι συνεντεύξεις είναι μια τέχνη, μια «παράσταση» που δίνεις και για να αποδώσεις καλά, πρέπει πρώτα να κάνεις πρόβες», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι καλύτεροι συνεντευξιαζόμενοι είναι οι άνθρωποι που έχουν προβάρει όσα πιστεύουν ότι θα συζητηθούν με έναν μέντορά τους, έναν φίλο ή ακόμα και έναν παλιό συνάδελφο», ισχυρίζεται ο Άντριου ΜακΚάσκιλ.

«Με αυτόν τον τρόπο θα αισθάνεστε σίγουροι και άνετοι όταν μιλάτε για τον εαυτό σας με τον υποψήφιο νέο εργοδότη σας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Συνέντευξη για δουλειά: Η πιο έξυπνη ατάκα

Κάθε θέση εργασίας μπορεί να απαιτεί διαφορετικές δεξιότητες, αλλά υπάρχουν μερικές στρατηγικές που ισχύουν για τις περισσότερες δουλειές, για τις οποίες κάποιος θα δώσει συνέντευξη.

Εδώ, σύμφωνα με τον ΜακΚάσκιλ, κρύβεται το πιο έξυπνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στο τέλος οποιασδήποτε συνέντευξης για δουλειά: «Θέλω να υπογραμμίσω πόσο πολύ θέλω αυτή τη δουλειά. Νομίζω ότι οι δεξιότητες και οι εμπειρίες μου είναι ιδανικές για τη θέση και ότι θα μπορούσα να έχω ισχυρό και θετικό αντίκτυπο στην ομάδα».

Συνέντευξη για δουλειά: Τα 2 κλειδιά

Ο ειδικός επαγγελματικής σταδιοδρομίας του LinkedIn λέει επίσης ότι το κλείσιμο μιας συνέντευξης με αυτόν τον τρόπο τονίζει δύο σημαντικά χαρακτηριστικά που αναζητούν οι υπεύθυνοι προσλήψεων:

Ενθουσιασμός: Αν φαίνεστε ουδέτερος ή απαθής για μια δουλειά, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αφήσετε την καλύτερη εντύπωση στον υπεύθυνο προσλήψεων. Για να τους δείξετε ότι είστε ο καλύτερος για τον ρόλο, πρέπει να εκφράσετε εκ των προτέρων ότι είστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία.Αυτοπεποίθηση: Πρέπει επίσης να διατυπώσετε ξεκάθαρα τα δυνατά σας σημεία και την αξία που θα προσφέρατε στην ομάδα. Ο ΜακΚάσκιλ συνιστά να είστε λιτοί και περιεκτικοί και να εστιάσετε σε δύο ή τρεις δεξιότητές σας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό