13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ειδικοί φρουροί μόνο στα Πανεπιστήμια που χρειάζεται

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα καθήκοντα της Πανεπιστημιακής αστυνομίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, κατά  την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή, του νομοσχεδίου για την «ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων», καθώς εκεί  έχει περιληφθεί ξεχωριστό άρθρο για το θέμα

«Δεν είναι ασφάλεια να γκρεμίζεις τη βιβλιοθήκη μέσα στο πανεπιστήμιο, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος. Δεν είναι πρόοδος να γκρεμίζεις τη βιβλιοθήκη μέσα στο πανεπιστήμιο. Δεν είναι ελευθερία να υπάρχουν καταλήψεις μέσα στο πανεπιστήμιο, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με την αξιοποίηση των χώρων του πανεπιστημίου, για τους εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς, μορφωτικούς σκοπούς» και  επισήμανε: «το σύνολο σχεδόν του Σώματος των 400 ειδικών φρουρών των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, είναι πτυχιούχοι πανεπιστήμιων, είναι αγόρια και κορίτσια που μέχρι χθες ήταν στο πανεπιστήμιο και ξέρουν πολύ καλά πως λειτουργεί το ελληνικό πανεπιστήμιο, πέραν της εκπαίδευσης και κατάρτισης που είχαν επί 4 μήνες στην Κομοτηνή», και «στην πραγματικότητα, οι χθεσινοί φοιτητές έρχονται να προασπίσουν την ασφάλεια των πανεπιστήμιων που το χρειάζονται».

Ο υπουργός εξήγησε ότι δεν πρόκειται να πάνε οι ειδικοί αυτοί φρουροί σε όλα τα πανεπιστήμια, και «δεν θα πάνε σε πανεπιστήμια που δεν έχουν πρόβλημα». Θα ξεκινήσουν με περιπολίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου «υπάρχει σοβαρή ανάγκη», και στη συνέχεια στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου και στην Πολυτεχνειούπολη.

«Είναι εκπαιδευμένοι στα όπλα. Γνωρίζουν να τα χρησιμοποιούν. Έχουν πλήρη εκπαίδευση και κατάρτιση και συνεπώς, όταν θα ασκούν καθήκοντα, που είναι εκτός του πανεπιστημιακού χώρου, στα πλαίσια της αστυνομικής τους ιδιότητας, προφανώς θα φέρουν το όπλο του αστυνομικού. Έχουν αυτή τη δυνατότητα», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Επιπρόσθετα εξήγησε, ότι με διάταξη που έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο, προβλέπεται πως οι ειδικοί αυτοί φρουροί θα αξιοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες, όταν τα πανεπιστήμια είναι κλειστά.

 «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει αποτελεσματική λύση στο ζήτημα της ασφάλειας, το πράττει με σταθερό τρόπο, θα συνεχίσει να το κάνει, μέχρι επιτέλους να περάσουμε σε ένα άλλο επίπεδο κουλτούρας και στάνταρ ασφαλείας μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο, όπου όλοι, φοιτήτριες και φοιτητές, καθηγητές, πρυτανικές αρχές, θα νιώθουν απολύτως ασφαλείς, όπως πρέπει να είναι σε ένα σύγχρονο, με ανοιχτούς ορίζοντες, υψηλού επιπέδου, ανταγωνιστικό πανεπιστημιακό ίδρυμα», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό