23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ειδική μεταχείριση στους VIPs στις ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

H Facebook εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιεί το πρόγραμμα XCheck – όχι ιδιαιτέρως δημοφιλές – το οποίο επιτρέπει σε διασημότητες, πολιτικούς και άλλες γνωστές προσωπικότητες της Αμερικής να αποφεύγουν τις κλασικές ενέργειες παρακολούθησης περιεχομένου και τις ανάλογες συνέπειες που εφαρμόζει η πλατφόρμα, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Μπορεί η εταιρεία να έχει δηλώσει ότι τους αντιμετωπίζει όλους ισότιμα, ωστόσο, το XCheck επιτρέπει σε ορισμένα ισχυρά, ευκατάστατα άτομα να παίζουν με τους δικούς τους κανόνες. Γνωστό και ως Cross Check, το πρόγραμμα δημιουργήθηκε φαινομενικά ως μηχανισμός ποιοτικού ελέγχου για παρακολούθηση των λογαριασμών, με σκοπό να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας σε περιστατικά που αφορούν χρήστες υψηλού προφίλ.

Επί της ουσίας όμως λειτούργησε ως μέσο παράκαμψης της πραγματικής επιβολής των πρακτικών που εφαρμόζονται – αποφεύγοντας έτσι τις ανεπιθύμητες εκθέσεις στο φως της δημοσιότητας.

Η κατάργηση ενός λογαριασμού μιας δημοφιλούς προσωπικότητας ή ενός πολιτικού από την πλατφόρμα του Facebook μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο εγχείρημα και το XCheck ουσιαστικά επιτρέπει στην εταιρεία να σταματήσει ή να παραιτηθεί από τέτοιες ενέργειες επιβολής, αποφεύγοντας κατά αυτόν τον τρόπο εντελώς τη διαμάχη.

Η λίστα των ανθρώπων που απολαμβάνουν αυτού του είδους τα «προνόμια» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump και τον μικρό γιο του, τον Candace Owens και την γερουσιαστή Elizabeth Warren.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας, Andy Stone υποστήριξε ότι το πρόγραμμα δεν αντιπροσωπεύει ένα διχασμένο σύστημα δικαιοσύνης αλλά μάλλον ένα έργο σε εξέλιξη που ομολογουμένως χρειάζεται κάποια αναμόρφωση.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό