16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό» ανακοίνωσε ο Αυγενάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη χάραξη Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό εξήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοινώνοντας την άμεση διοργάνωση ανοιχτών τριήμερων εκδηλώσεων στις έδρες και των 13 Περιφερειών της χώρας μας, υπό τον τίτλο «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού», για τη συνδιαμόρφωση της εκπόνησής του. 

Σε συνέχεια των έξι νόμων της αθλητικής μεταρρύθμισης, που ψηφίστηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια, o υφυπουργός υπογράμμισε ότι «φέρνουμε, για πρώτη φορά στα χρονικά, όλους τους εμπλεκόμενους στο ίδιο τραπέζι. Συζητάμε με το σύνολο της αθλητικής οικογένειας. Τολμάμε να συζητάμε δημόσια και να αντιμετωπίζουμε θέματα, όπως η κακοδιοίκηση, η βία, το ντόπινγκ, η χειραγώγηση και η σεξουαλική παρενόχληση στον αθλητισμό».

Και συνέχισε: «Δίνουμε φωνή στους αθλητές μας, αφουγκραζόμαστε τους αδύναμους και ενισχύουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που αποτελεί τη βάση του αθλητικού μας οικοδομήματος. Σφυρηλατούμε σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Συνδέουμε την κορυφή της πυραμίδας με την βάση της αθλητικής οικογένειας. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας».

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι οι εκδηλώσεις για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού», αρχής γενομένης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Πάτρα (8-10 Απριλίου), θα περιλαμβάνουν:

Αφ’ ενός, τη διοργάνωση διήμερου ανοιχτού Συνεδρίου, με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, των αθλητικών φορέων της περιφέρειας, των Δήμων, των Επιμελητηρίων, των 

Αφ’ ετέρου, τη διοργάνωση «Έκθεσης Αθλητισμού» για τις εξελίξεις στον κλάδο, τις τάσεις, τις νέες τεχνολογίες και τον αθλητικό τουρισμό, τη γνωριμία με ερασιτεχνικά σωματεία και μη διαδεδομένα αθλήματα, την ανάδειξη των e-Sports, την προβολή νέων αθλητικών ειδών και προϊόντων και την παρουσίαση ελληνικών περιοχών ως κέντρα αθλητικού τουρισμού.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει πίσω. Ο αθλητισμός και το μέλλον του μας θέλει όλους μαζί! Στη νέα εποχή του αθλητισμού που απλώνεται, οφείλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι παρατηρητές. Μαζί, συνδιαμορφώνουμε το μέλλον του αθλητισμού για τη χώρα μας, στη χώρα μας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό