25.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Εθνική Τράπεζα: Από 7,40 έως 7,65 ευρώ το εύρος τιμής στο placement

Ειδήσεις Ελλάδα

“Αυλαία” σήμερα για το placement των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) να ανακοινώνει σήμερα το πρωί το εύρος τιμών. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΧΣ μετά την χθεσινή του συνεδρίαση: 

“Ενέκρινε στενότερο εύρος τιμών εντός του Εύρους Τιμών για τη διεθνή προσφορά, ήτοι από €7,40 σε €7,65 ανά Προσφερόμενη Μετοχή («Στενότερο Εύρος Τιμών»). Οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς έχουν λάβει εντολές ζήτησης που υπερβαίνουν κατά πολλαπλάσια τις Προσφερόμενες Μετοχές σε αυτό το Στενότερο Εύρος Τιμών. Οι διαχειριστές της διεθνούς προσφοράς θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις κάτω από το κατώτερο όριο του Στενότερου Εύρους Τιμών δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών”.

Το βιβλίο προσφορών θα κλείσει στις 16:00 το απόγευμα, χωρίς να έχει σύμμαχο ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές μετά την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Η έναρξη της διαδικασίας την Δευτέρα, πριν από την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, είχε οδηγήσει ήδη σε υπερκάλυψη της προσφοράς η οποία φέρεται να ξεπερνάει τις 10 φορές σε ότι αφορά τους διεθνείς επενδυτές. 

Υπενθυμίζεται ότι στους Έλληνες επενδυτές θα διατεθεί ποσοστό τουλάχιστον 15% από το placement των μετοχών της Εθνικής, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 20%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό