18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση του AIDS

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα παρουσιάσει σήμερα μια επικαιροποιημένη εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της επιδημίας του AIDS με την μεγαλύτερη χρηματοδότηση ερευνών, την αύξηση της πρόσβασης στην θεραπεία και την αναγνώριση του ρόλου που έχει ο ρατσισμός στην άνιση πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες.

Η τρίτη επικαιροποίηση της εθνικής στρατηγικής για το AIDS από το 2010 θέτει έναν υψηλό στόχο για τον τερματισμό της επιδημίας του HIV στις ΗΠΑ μέχρι το 2030, περιλαμβανομένης της μείωσης κατά 75% στις νέες μολύνσεις από τον ιό μέχρι το 2025 και κατά 90% μέχρι το 2030.

Το AIDS έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 36 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων πάνω από 700.000 στις ΗΠΑ, από τότε που ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1981.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του το 2020 ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να επικαιροποιήσει την εθνική στρατηγική, η οποία είχε ξεκινήσει το 2010 επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν τιμά αυτή την δέσμευση δημοσιοποιώντας την νέα εθνική στρατηγική για τον HIV/AIDS κατά τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και παρέχοντας ένα πλαίσιο και μια κατεύθυνση για την πολιτική της κυβέρνησης, για την έρευνα, τα προγράμματα και τον σχεδιασμό», δήλωσε ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο Μπάιντεν ανακοινώνει το σχέδιο αυτό παρότι η διεθνής κοινότητα κάνει αγώνα για να περιορίσει την πανδημία της COVID-19, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 48 εκατομμύρια άνθρωποι, περιλαμβανομένων 700.000 στις ΗΠΑ.

Αυτή είναι μια ακόμη ένδειξη των δυσκολιών που οι παγκόσμιοι ηγέτες αντιμετωπίζουν για την εξάλειψη την ασθένειας.

Η νέα στρατηγική για το AIDS, που περιγράφεται σε ένα έγγραφο 98 σελίδων, επιδιώκει να διαπραγματευτεί κοινωνικά ζητήματα που συμβάλλουν στον κίνδυνο από τον HIV και σε ζητήματα υγείας.

Ενθαρρύνει την μεταρρύθιση των πολιτειακών νόμων που ποινικοποιούν την μετάδοση του HIV και προσθέτει ένα νέο επίκεντρο στις ευκαιρίες για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην προσπάθεια καταπολέμησης της επιδημίας του HIV.

Το αίτημα του Μπάιντεν ως προς τον προϋπολογισμό περιλαμβάνει 670 εκατομμύρια δολάρια για τη συνεχιζόμενη εφαρμογή της πρωτοβουλίας «Τερματίστε την Επιδημία του HIV στις ΗΠΑ», 267 εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με το παρελθόν.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό