15.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Εθνική ομάδα «έκπληξη» θέλει να κάνει δικό της τον Γιούργκεν Κλοπ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι και αν ο Γιούργκεν Κλοπ  έχει αποφασίσει να αποσυρθεί για λίγο από τον χώρο της προπονητικής, οι φήμες για να εργαστεί ξανά είναι αρκετές. Μία από αυτές, είναι οι ΗΠΑ που θέλουν διακαώς να ανεβάσουν το όνομά τους στα «μάτια» του ποδοσφαιρικού κόσμου τα τελευταία χρόνια. 

Σύμφωνα με τον Ιρλανδό δημοσιογράφο, Μιγκέλ Ντελέινι, ο Γερμανός τεχνικός είναι ο πρώτος στόχος των ΗΠΑ για την θέση στην άκρη του πάγκου, μετά την αποχώρηση του Γκρεγκ Μπερχάλτερ, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και κάποιες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών. 

Η απόφαση, για να απομακρυνθεί ο πρώην προπονητής των ΗΠΑ, ήρθε μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τους ομίλους του Copa America. Παράλληλα, αυτό σημαίνει επίσης πως ο Κλοπ θα έχει δύσκολο έργο, καθώς η ομάδα της Βόρειας Αμερικής δεν έχει και τα κατάλληλα «υλικά» για να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο στερέωμα. 

Παρόλα αυτά, μπορεί να είναι και… δέλεαρ για τον Γερμανό, διότι οι ΗΠΑ θα διοργανώσουν το Μουντιάλ του 2026, κάτι που δείχνει το πόσο θέλουν να ενισχυθούν σε θέματα επικοινωνίας, γιατί αν ο Κλοπ γίνει προπονητής της Εθνικής Αμερικής, θα είναι μία μεγάλη επιτυχία, αλλά και για την ομάδα γενικότερα. 

Ο 57χρονος κόουτς είχε δηλώσει παλαιότερα πως θα χρειαστεί ένα χρόνο διάλειμμα από αυτές τις υποχρεώσεις, για να δει, αν όντως θα του λείψει το ποδόσφαιρο όπως νομίζει. Τώρα, μένει να δούμε αν θα γίνει ο προπονητής των ΗΠΑ και θα «γράψει» και εκεί ιστορία. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό