27.7 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Εθνική Ελλάδος: Η ιστορική νίκη στο Wembley και η αφιέρωση στον Μπάλντοκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Εθνική έκανε εμφάνιση 10ετίας νικώντας την Αγγλία στο Wembley και στέλνοντας το πιο δυνατό «αντίο» στον Τζορτζ Μπάλντοκ.

Χωρίς να έχουν περάσει καλά καλά 24 ώρες από την ώρα που οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο έμαθαν πως ο συμπαίκτης τους, Τζορτζ Μπάλντοκ έφυγε από τη ζωή, είχαν να διαχειριστούν και τον αγώνα ενάντια στην ομάδα της Αγγλίας, σε έναν αγώνα που θα δινόταν στο Wembley.

Παρότι η Εθνική ζήτησε λόγω πένθους να αναβληθεί ο αγώνας, η UEFA δεν έκανε δεκτό το αίτημα και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην πιο ιστορική νίκη της Εθνικής μας μετά την κατάκτηση του Euro το 2004.

Θρηνεί η οικογένεια του Παναθηναϊκού, λένε όλοι στα social media για τον θάνατο Τζορτζ Μπάλντοκ

Η ιστορική νίκη ήταν αφιερωμένη στον Τζορτζ

Η Εθνική νίκησε την Αγγλία με 2 γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη, με το δεύτερο να μπαίνει στο 94’ και τον παίκτη της Εθνικής μας να βλέπει όπως και οι συμπαίκτες του στον ουρανό, εκεί που πια βρίσκεται ο Τζορτζ Μπάλντοκ, αφιερώνοντάς του τη νίκη.

https://www.instagram.com/p/DA9QqdvtXLH/

Μόνο συγκίνηση και περηφάνεια λένε οι χρήστες στο Χ, αλλά και πολλοί γνωστοί Έλληνες που παρακολούθησαν τον αγώνα.

Δεν ήταν μόνο το ότι έπρεπε οι συμπαίκτες του Μπάλντοκ να διαχειριστούν την απώλειά του και να μπουν να παίξουν ξανά στο γήπεδο, ήταν πως ο αγώνας αυτός γινόταν ανάμεσα στις δύο πατρίδες του και σίγουρα κι εκείνος θα ήθελε να βρισκόταν εκεί.

Ήδη από τα αποδυτήρια ο αρχηγός της ομάδας, ο Τάσος Μπακασέτας έβγαλε έναν πολύ συγκινητικό λόγο λέγοντας στους συμπαίκτες του να μπουν και να παίξουν για τον Τζορτζ. Όπως εκείνος τιμούσε την Εθνική έτσι κι εκείνοι έπρεπε τώρα να τον τιμήσουν. Και αυτό έκαναν.

Ξέρουμε πολύ καλά τι ομάδα είμαστε και τι έχουμε καταφέρει για να φτάσουμε εδώ. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και θα πάμε να το δείξουμε από το πρώτο λεπτό. Ξέρουμε την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού, πολλοί από εμάς ξέρουμε τι σημαίνει ο Τζορτζ.

Ο Τζορτζ πάντα ήταν το παράδειγμα για την ομάδα, έδινε και την ψυχή του, έβαζε την ομάδα πάνω απ’ όλους και θυσίαζε ακόμη και τη σωματική του ακεραιότητα. Σήμερα μέσα στο παιχνίδι θα είναι το παράδειγμά μας. Ο καθένας από εμάς θα θυσιάζει τον εαυτό του για να τον τιμήσουμε, όπως του αξίζει. Να είμαστε όλοι έτοιμοι.

https://www.instagram.com/reel/DA9WWept2u4/

Ο 31χρονος Τζορτζ Μπάλντοκ βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στα Νότια Προάστια το βράδυ της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου και αφότου η γυναίκα του τον έψαχνε για ώρες.

Η οικογένεια του Άγγλου ποδοσφαιριστή συνέχιζε να μένει στην Αγγλία, ενώ ο ίδιος μετακόμισε στην Ελλάδα, αφού πλέον δεν είχε υποχρεώσεις μόνο ως παίκτης της Εθνικής -στην οποία μπήκε λόγω της καταγωγής που είχε από τον μπαμπά του- αλλά και ως παίκτης του Παναθηναϊκού, με τον οποίο είχε υπογράψει τον περασμένο Μάιο.

https://www.instagram.com/p/C7jLUQWtLyQ/

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό