31.7 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Εθνική Αγγλίας: «Η ιστορία των 3 λιονταριών» ένα βιβλίο του Πολ Χέιγουορντ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας από τους καλύτερους Άγγλους συγγραφείς αφηγείται με υπέροχο τρόπο τη σπουδαιότερη αθλητική ιστορία της χώρας. Ένα απαραίτητο και απολαυστικό ανάγνωσμα για όποιον θέλει να κατανοήσει την Εθνική Αγγλίας και κυρίως το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για μια βιογραφία της Εθνικής Αγγλίας από τον Πολ Χέιγουορντ με κριτική διάθεση και αναζήτηση απαντήσεων για γεγονότα που εκτείνονται σε χρονικό ορίζοντα άνω των 150 χρόνων. Μια σπουδαία ιστορία για την αγγλικότητα και τη θέση της ομάδας στην εθνική ψυχοσύνθεση.

Στις 30 Νοεμβρίου 1872, η Αγγλία αντιμετώπισε τη Σκοτία στο Hamilton Crescent της Γλασκόβης, στον πρώτο επίσημο διεθνή αγώνα της Ιστορίας. Περισσότεροι από 5.000 οπαδοί παρακολούθησαν τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 0-0. Ήταν ο πρώτος από τους περισσότερους από χίλιους αγώνες που έδωσε η εθνική ομάδα της Αγγλίας και η αρχή μιας μοναδικής ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Από εκεί πιάνει το νήμα ο επί δεκαετίες ρεπόρτερ της Εθνικής Αγγλίας και βραβευμένος συγγραφέας Πολ Χέιγουορντ και αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι της Ιστορίας των Τριών Λιονταριών μέχρι τη συμπλήρωση των 150 χρόνων ζωής της Εθνικής Αγγλίας, το 2022, λίγο πριν ριχτεί στη μάχη του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Στο βιβλίο, αποτέλεσμα έρευνας και συνεντεύξεων με δεκάδες πρώην και νυν παίκτες και προπονητές, όπως ο Βιβ Άντερσον, ο Γκάρι Λίνεκερ, ο Άλαν Σίρερ αλλά και ο σημερινός προπονητής Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, αποτυπώνονται με γλαφυρό τρόπο ένδοξες στιγμές της ιστορίας της ομάδας, όπως η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1966, αλλά και μαύρες σελίδες, όπως ο ναζιστικός χαιρετισμός του 1938 και η εποχή που οι Άγγλοι χούλιγκαν ντρόπιαζαν το έθνος. Από τον Στάνλεϊ Μάθιους, τον Τζίμι Γκριβς, τον Μπόμπι Τσάρλτον, τον Γκόρντον Μπανκς και τον Μπόμπι Μουρ μέχρι τον Πολ Γκασκόιν, τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, τον Γουέιν Ρούνεϊ και τον Χάρι Κέιν, ο Χέιγουορντ ζωντανεύει αριστοτεχνικά έναν μεγάλο καμβά παικτών και παιχνιδιών.

Από το 1966, η ιστορία της Εθνικής Αγγλίας είναι γεμάτη αποτυχίες στο παρά πέντε, αδυσώπητες κριτικές και άστοχα πέναλτι. Παρόλα αυτά η ελπίδα να επιστρέψει ένα τρόπαιο στην πατρίδα του ποδοσφαίρου παραμένει ζωντανή και πάντα επίκαιρη.

Για περισσότερες πληροφορίες [email protected]

Advertorial

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό