29.9 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Εγκλωβισμένοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι δύο αστροναύτες του «Starliner»

Ειδήσεις Ελλάδα

Από αναβολή σε αναβολή πάει η επιστροφή στη Γη των δύο Αμερικανών αστροναυτών Μπουτς Γουίλμορ και Σούνι Γουίλιαμς, που μετέφερε το νέο διαστημόπλοιο «Starliner» της «Boeing» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) στις 6 Ιούνη. Καθώς η πτήση ήταν δοκιμαστική και οι αστροναύτες δεν επρόκειτο να αποτελέσουν μέλη του πληρώματος του ΔΔΣ, που αυτήν την περίοδο είναι πλήρες, η αποστολή τους θα ήταν ολιγοήμερη. Η μακρόχρονη παραμονή τους ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του σταθμού, λόγω της επιπλέον κατανάλωσης τροφίμων, νερού και άλλων πόρων, που δεν είχε προβλεφθεί.

Αρχικά η επιστροφή των δύο αστροναυτών προγραμματιζόταν να πραγματοποιηθεί στις 18 Ιούνη, μετά μετατέθηκε «όχι νωρίτερα από τις 22» και μετά «όχι νωρίτερα από τις 25 Ιούνη». Πλέον η NASA δεν έχει ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την επιστροφή.

Η NASA και η «Boeing» ανακοινώνουν ότι το πλήρωμα του «Starliner» αξιοποιεί τον χρόνο για να κάνει επιπλέον μετρήσεις και δοκιμές σχετικά με τη λειτουργία του σκάφους, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για το πώς θα επιτευχθεί ασφαλής επιστροφή των αστροναυτών της NASA, με ένα σκάφος που παρουσίασε σειρά προβλημάτων κατά τη φάση ανόδου σε τροχιά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό