22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγκληματική πολιτική ΝΔ που έχει νομιμοποιήσει την κερδοσκοπία

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη διαγραφή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση από τη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, εγκαλώντας παράλληλα την κυβέρνηση για μια «εγκληματική πολιτική που έχει νομιμοποιήσει την κερδοσκοπία και τους πλειστηριασμούς».

«Καμιά διαγραφή δεν μπορεί να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της, όχι μόνο γιατί ήταν προφανώς γνωστή στο κόμμα της ΝΔ η δραστηριότητα του βουλευτή της, αλλά κυρίως γιατί αυτή η δραστηριότητα είναι προϊόν μιας εγκληματικής πολιτικής που έχει νομιμοποιήσει την κερδοσκοπία και τους πλειστηριασμούς σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επαγγελματιών, για την οποία και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, έχουν “λερωμένη τη φωλιά τους”», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Σημειώνεται ότι πριν τη διαγραφή του βουλευτή, είχαν προηγηθεί καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή με εξαγορά «κόκκινων» δανείων.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης επικαλέστηκε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κ. Πάτσης «ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκατ. ευρώ με μόλις 4,3 εκατ. ευρώ». Μάλιστα καταλόγισε στον γαλάζιο βουλευτή ότι «πλουτίζει από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους» και έκανε λόγο για «χυδαία ανηθικότητα», αλλά και για «καραμπινάτη παρανομία, αφού απαγορεύεται από τον νόμο η συμμετοχή βουλευτή σε εταιρεία του εξωτερικού».

Επίσης, την παραίτησή του υπέβαλε στην ΕΕΣΥΠ, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, επικαλούμενος λόγους ευθιξίας, μετά από την ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ περί αμοιβών προς τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση για νομικές υπηρεσίες. Σημειώνεται ότι ο κ. Πάτσης διεγράφη σήμερα από την Νέα Δημοκρατία με εντολή του πρωθυπουργού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό