20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εγκαταστάσεις LNG σε Ελλάδα, Κύπρο και Πολωνία

Ειδήσεις Ελλάδα

«Τον Μάρτιο συμφώνησα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να εξάγουμε LNG από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη. Εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πολωνία, οι οποίες σύντομα θα τεθούν σε λειτουργία. Έτσι οι υποδομές αυτές θα αποτελέσουν τον ενεργειακό πυρήνα της Ευρώπης», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το Νταβός.

It is time to end unhealthy dependencies.

It is time to create new connections.It is time to replace old chains with new bonds.

Let’s overcome this huge challenge in cooperation in the Davos spirit.#WEF2022 pic.twitter.com/n6PsGiqzEl

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) May 24, 2022

Η φον ντερ Λάιεν μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τόνισε την σημασία της ενότητας απέναντι στη Ρωσία και τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. «Σκοπός είναι να βρούμε λύσεις από κοινού στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Η επιθετικότητα της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία είναι από άλλον αιώνα. Δεν τίθεται μόνο θέμα επιβίωσης της Ουκρανίας. Δεν τίθεται μόνο θέμα ασφαλείας της Ευρώπης. Διαταράσσει την παγκόσμια τάξη των πραγμάτων. Η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Χρειάζεται να έχουμε ενότητα για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας.», τόνισε.

Σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις, ανέφερε ότι οι κυρώσεις της Δύσης αδειάζουν μεν τα ταμεία της Ρωσίας. Ωστόσο, ο πόλεμος έχει κλονίσει όλο τον κόσμο, προκαλώντας προβλήματα στην τροφοδοτική αλυσίδα, η οποία είναι ήδη σε κρίση από την πανδημία. «Βλέπουμε πώς η Ρωσία εργαλειοποιεί την ενέργεια. Και αυτό έχει παγκόσμιες επιπτώσεις. Επίσης, δημιουργεί επισιτιστική κρίση βομβαρδίζοντας τις αποθήκες σιτηρών της Ουκρανίας.  Η Ευρώπη εργάζεται σκληρά για να εφοδιάσει τις αγορές με σιτηρά.»

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Ευρώπη πρέπει να επιλύσει το ζήτημα των καυσίμων άμεσα. «Η κλιματική κρίση δεν περιμένει. Πρέπει να στραφούμε στην πράσινη ενέργεια. Η Ευρώπη συγκεντρώνει νέες συμφωνίες με αξιόπιστους παρόχους ενέργειας από όλον τον κόσμο.»

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό