15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εγκαινιάζει γραφείο στην Αθήνα με πλάνο πρόσληψης 400 ατόμων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η NTT DATA, η 6η μεγαλύτερη εταιρία υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής διεθνώς εισέρχεται στην ελληνική αγορά, ιδρύοντας ένα νέο γραφείο το οποίο θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εδραίωση της ηγετικής της θέσης στην Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει αποδειχθεί μία εξαιρετική βάση για τη δραστηριότητα σημαντικών εταιριών τεχνολογίας, που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα για να συμπληρώσουν και να διευρύνουν την παρουσία τους στην Ευρώπη. Σημαντικός παράγοντας γι’ αυτές τις αποφάσεις είναι η προσφορά εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού με υψηλή κατάρτιση στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής. Η NTT DATA πιστεύει ότι η Ελλάδα θα επιφέρει προστιθέμενη αξία στην εταιρία, ενώ η είσοδός της στην ελληνική αγορά καταδεικνύει τη δέσμευσή της στην προσέλκυση νέων εργαζομένων διεθνώς. Η εταιρία σκοπεύει να αναζητήσει σπουδαία, νέα ταλέντα, να επενδύσει στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξή τους και να τους εντάξει σε σημαντικά στρατηγικά έργα, ενώ θα συμπράξει και με μεγάλα Πανεπιστήμια για εγχώρια έρευνα.

Η παρουσία της NTT DATA θα βοηθήσει και την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη στην εποχή μετά τον COVID και επιφέροντας προστιθέμενη αξία σε διεθνείς ψηφιακές υπηρεσίες με την Ελλάδα ως διεθνή κόμβο .

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η NTT DATA δεσμεύεται να προσλάβει το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό με στόχο περισσότερους από 100 υπαλλήλους φέτος και πάνω από 400 έως το 2026. Η εταιρία προσφέρει ευέλικτο τρόπο εργασίας και τη δυνατότητα να εργαστεί κάποιος/α σε διεθνή έργα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Παράλληλα, το ελληνικό παράρτημα θα υιοθετεί τις καλές πρακτικές της NTT DATA, ενός καταξιωμένου οργανισμού με διεθνή επιτυχία.

Το ελληνικό ΙΤ δυναμικό θα ενισχύσει τις υπηρεσίες για διεθνείς οργανισμούς

Η Ελλάδα ήταν πάντα μία χώρα με υψηλά καταρτισμένο δυναμικό, ένα μεγάλο μέρος του οποίου εργάζεται ήδη για διεθνείς οργανισμούς. Πολλές μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες έχουν ήδη παρουσία στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική αγορά έχει ευκαιρίες ανάπτυξης. Το νέο γραφείο στην Αθήνα θα βοηθήσει την NTT DATA να ενδυναμώσει και να ενισχύσει τις ΙΤ υπηρεσίες συμβουλευτικής σε διεθνές επιπεδο.

Ο κ. Fritz Hoderlein, CEO, NTT DATA Europe & LATAM, δήλωσε: 

Πιστεύουμε ότι έχουμε μπροστά μας μία σπουδαία ευκαιρία για τη νέα, ανοιχτή μας στρατηγική για το μέλλον της εργασίας. Η προσέγγισή μας είναι να ανακαλύπτουμε νέες δεξαμενές ταλέντου για να προσελκύουμε και να απασχολούμε τους καλύτερους στον κλάδο μας διεθνώς. Η Ελλάδα είναι κόμβος επιχειρηματικότητας και ταλέντου και η παρουσία μας εδώ θα μας επιτρέψει να προσλάβουμε υψηλά στελέχη τεχνολογίας και στελέχη με λειτουργική εξειδίκευση

Ο κ. Ευάγγελος Κωνσταντίνης, Διευθύνων Σύμβουλος NTT DATA Ελλάδος ανέφερε: 

Η είσοδός μας στην ελληνική αγορά είναι μία σημαντική ευκαιρία για το ανθρώπινο δυναμικό στη χώρα. Ελπίζουμε ότι κάθε επαγγελματίας πληροφορικής στην Ελλάδα θα σκεφτεί να γίνει μέλος της ομάδα μας. Είμαστε περήφανοι που δίνουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να αναπτύξουν την καριέρα τους μαζί μας. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι με την ίδρυση του γραφείου μας θα συνεισφέρουμε στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα να εξαλείψει το “brain drain” και να γίνει κόμβος καινοτομίας στην χώρα. Είναι η κατάλληλη στιγμή να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ανάκαμψης μέσα από την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Η παρουσία της NTT DATA στην Ελλάδα

Το νέο γραφείο στην Αθήνα εντάσσεται σε ένα πλάνο στρατηγικής ανάπτυξης και θα είναι μέρος της NTT DATA Europe & LATAM. Η εταιρία έχει ήδη αξιοσημείωτη παρουσία στην περιοχή με πάνω από 40.000 υπαλλήλους σε 25 χώρες σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Οι εργαζόμενοι συνδράμουν στην οικονομία των χωρών τους, ενώ εργάζονται για τους μεγαλύτερους οργανισμούς σε όλους τους τομείς (τραπεζικό τομέα, ασφαλιστικό, λιανεμπόριο, ενέργεια, υγεία, τηλεπικοινωνίες μεταξύ άλλων) καθώς επίσης και σε κάποιους από τους πιο σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC), ευρωπαϊκοί οργανισμοί όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA)-, τα Ηνωμένα Έθνη (UN) και το NATO.

Σχετικά με την NTT DATA

Η NTT DATA – μέρος του Ομίλου NTT – είναι μια καινοτόμα πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών και συμβουλευτικών τεχνολογιών πληροφοριών με έδρα το Τόκιο της Ιαπωνίας. Βοηθάμε τους πελάτες να μεταμορφωθούν μέσω συμβουλευτικής, βιομηχανικών λύσεων, υπηρεσιών επιχειρηματικής διαδικασίας, ψηφιακού εκσυγχρονισμού και πληροφορικής καθώς και διαχειριζόμενων υπηρεσιών. Η NTT DATA δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της, καθώς και στην κοινωνία, να προχωρήσουν με σιγουριά στο ψηφιακό μέλλον. Δεσμευόμαστε στη μακροπρόθεσμη επιτυχία των πελατών μας και συνδυάζουμε την διεθνή εμπειρία με την προσήλωση στην εκάστοτε τοπική αγορά, εξυπηρετώντας πελάτες σε περισσότερες από 55 χώρες σε όλο τον κόσμο. Επισκεφθείτε μας στο NTT DATA.com.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό