23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εγκαίνια 18 κινητών κλινών ΜΕΘ, δωρεά της επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Ειδήσεις Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» τα εγκαίνια των 18 κινητών κλινών ΜΕΘ που δώρισε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη η οποία συνοδευόταν από τον εκτελεστικό γενικό συντονιστή της Επιτροπής, Μάρτων Σίμιτσεκ, του Γενικού Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων και μέλους του εκτελεστικού συμβούλιου της Επιτροπής, Γιώργου Μυλωνάκη, του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλου, της Διοικήτριας του Νοσοκομείου, Μαρίας Γιογκατζή, κ.α.

Η δωρεά των 18 κλινών ΜΕΘ βασίστηκε στη συνδρομή των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της Alpha Bank, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς, όπως είναι γνωστό, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση. Οι πόροι της προέρχονται από δωρεές, χορηγίες και τα έσοδα από το Νομισματικό της Πρόγραμμα.

Τι περιλαμβάνει

Ειδικότερα, το έργο που παραδόθηκε περιλαμβάνει:

18 κινητές κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας σε δύο πτέρυγες, οι οποίες τοποθετήθηκαν εντός συγκροτήματος 12 οικίσκων που δημιουργήθηκαν για αυτόν τον σκοπό, συνολικής ωφέλιμης στεγασμένης έκτασης 324 τετραγωνικών μέτρων.

Τη δημιουργία κλειστού διαδρόμου (διασύνδεσης με το νοσοκομείο) 120 τετραγωνικών μέτρων καθώς και χώρου μηχανολογικού εξοπλισμού έκτασης 250 τετραγωνικών μέτρων.

Αυτόνομο σύστημα πυρανίχνευσης, ολοκληρωμένο δίκτυο ιατρικών αερίων, ολοκληρωμένη εγκατάσταση κλιματισμού προδιαγραφών ΜΕΘ, έτσι ώστε κάθε πτέρυγα να κλιματίζεται αυτόνομα, καθώς και 4 ενισχυτές καπνογραφίας.

Σύνδεση των οικίσκων με τα υφιστάμενα δίκτυα του νοσοκομείου.

Οι κλίνες παραδόθηκαν πλήρως λειτουργικές, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε αναλώσιμα στο νοσοκομείο, ώστε να μείνουν και μετά το τέλος της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι 18 κλίνες που προσφέρει η Επιτροπή είναι κινητές, μπορούν, δηλαδή, να εγκατασταθούν σε οικίσκους ή να μεταφερθούν σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων εφόσον προκύψει επείγουσα ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», η πρόεδρος της Επιτροπής σύστησε στον Πρωθυπουργό το Συντονιστή Διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο και την ερευνήτρια Αναστασία Παπαδοπούλου η οποία εργάζεται, μαζί με την Ευαγγελία Γιαννάκη, για τη δημιουργία ενός φαρμάκου κατά του κορωνοϊού, βασισμένου στα Τ-λεμφοκύτταρα, στη συγκεκριμένη κλινική του Νοσοκομείου.

Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα, καινοτόμο και πρωτοπόρο, που φέρνει τους Έλληνες επιστήμονες στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής έρευνας παγκοσμίως, και το οποίο ενίσχυσε οικονομικά η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό