29.2 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Εβάν Φουρνιέ για Ντέρικ Ρόουζ: «Χωρίς αμφιβολία ο πιο ταπεινός άνθρωπος που υπήρχε στο NBA»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ντέρικ Ρόουζ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ, σκορπώντας τη θλίψη στο μπασκετικό κοινό του πλανήτη.

Το φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Εβάν Φουρνιέ θέλησε να ευχαριστήσει τον βετεράνο γκαρντ για τις στιγμές που μοιράστηκαν στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας παράλληλα πως πρόκειται για τον πιο ταπεινό άνθρωπο που είχε γνωρίσει στο NBA όλα αυτά τα χρόνια. 

Δείτε την ανάρτηση του Εβάν Φουρνιέ:

Without a doubt the most humble man I’ve been around in the League. One of one. Enjoy retirement brother @drose

— Evan Fournier (@EvanFourmizz) September 26, 2024 @EvanFourmizz

«Χωρίς αμφιβολία ο πιο ταπεινός άνθρωπος που υπήρχε στο Πρωτάθλημα. Μοναδικός. Απόλαυσε την απόσυρσή σου αδερφέ».

Υπενθυμίζουμε, πως Εβάν Φουρνιέ και Ντέρικ Ρόουζ μοιράστηκαν για δύο χρόνια (2021-2023) τα αποδυτήρια στους Νιου Γιορκ Νικς. 

Το ΝΒΑ χάνει έναν πιστό, αλλά και λαβωμένο… στρατιώτη! Ο Ντέρικ Ρόουζ αποφάσισε πως επιθυμεί να αποσυρθεί από τα παρκέ της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας παγκοσμίως, αφήνοντας τον κόσμο του μπάσκετ με την απουσία του λίγες μέρες πριν κλείσει τα 36 του χρόνια.

Ο βετεράνος πλέι μέικερ των Μέμφις Γκρίζλις- από τους οποίους αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι – προανήγγειλε την απόσυρσή του από το άθλημα μέσω ανάρτησης από το προσωπικό του προφίλ, στην πλατφόρμα του Instagram. Ο Ρόουζ αγωνίστηκε στο NBA από το 2008 έως το 2024 και σε αυτό το διάστημα φόρεσε τις φανέλες των Μπουλς, Νικς, Πίστονς, Τίμπεργουλβς και Γκρίζλις.

Ολοκλήρωσε την καριέρα του με 12.573 πόντους, 2.324 ριμπάουντ και 3.770 ασίστ σε 723 παιχνίδια (518 ως βασικός) και μέσους όρους 17.4 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ σε 31 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ντέρικ ήταν επιλογή των Μπουλς στο Νο.1 του NBA Draft 2008. Ήταν ο κλασικός Νο.1 Αμερικανός, γεμάτος ενέργεια και όρεξη, όντας ικανός να γίνει σύμβολο μίας εποχής. Μάλιστα, το 2010 ήταν εκείνος που όλοι ανέμεναν να γίνει ο επόμενος μεγάλος σταρ του NBA. Εκείνη την σεζόν μέτρησε με τους Σικάγο Μπουλς 25 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 7.7 ασίστ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο, σε 37 λεπτά συμμετοχής. Έτσι, έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που κατέκτησε το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου, πετυχαίνοντάς το μόνο σε ηλικία 22 ετών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό