33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Είχα διαλυθεί εκείνες τις μέρες, δεν ήξερα πώς θα ξημερώσω»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Το μεγαλύτερο χτύπημα που είχα ήταν στον προσωπικό μου πυρήνα, μέσα μου»

Για τον εκλογικό του αγώνα, αλλά και την καταγγελία που είχε γίνει εις βάρος του από την Ελένη Χρονοπούλου για σεξουαλική κακοποίηση μίλησε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Γεωργιούλης στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». Ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής είναι εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Πράσινο Κίνημα.

«Είμαι ‘μεθυσμένος’ με την επαφή με τον κόσμο γιατί έκανα μια περιοδεία η οποία ήταν 24 ώρες το 24ωρο με κόσμο. Έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό, βλέπεις τους ανθρώπους. Πρέπει να το κάνουμε έτσι και αλλιώς, είτε ως πολιτικοί, είτε ως καλλιτέχνες. Το Πράσινο Κίνημα δεν είναι ένα καινούργιο κίνημα, έχει χρόνια δραστηριότητα σε περιφερειακό επίπεδο. Όταν εγώ έψαχνα να βρω με ποιους θα μπορούσα να συμπορευτώ, είδα ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα ήθελα εγώ. Είναι ευχάριστο για μένα γιατί έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο. Εγώ, επειδή δεν έχω ξεκινήσει σαν πολιτικός μέσα από τα κόμματα, σαν καλλιτέχνης ανοίγεσαι στον κόσμο και αυτό το πράγμα σε γεμίζει. Και στην πολιτική αυτό το πράγμα μου αρέσει, ότι έχεις επαφή με τον κόσμο, είσαι ανοιχτός. Για μένα αυτό είναι απίθανο», είπε αρχικά ο Αλέξης Γεωργούλης και συνέχισε ως εξής:

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε χώρο για τον πράσινο χώρο μέσα στην Ευρωβουλή για την Ελλάδα και για την Ευρώπη μέσα στην ελληνική Βουλή. Είναι κάτι το οποίο το έχουμε ανάγκη, οπότε πηγαίνουμε πρώτα με την ανάγκη και μετά με το πρόσωπο. Αναμφισβήτητα, όλο το βάρος πέφτει σε μένα γιατί ο πιο γνωστός από το ευρωψηφοδέλτιο είμαι εγώ αλλά δεν το βλέπω σαν μια προσωπική κίνηση ή κάτι που αφορά εμένα άμεσα. Αφορά τον πράσινο χώρο που έχουμε μεγάλη ανάγκη να έχουμε εκπροσώπηση της Ευρώπης μέσα στην Ελλάδα και εκπροσώπηση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη».

Ο Αλέξης Γεωργούλης πρόσθεσε επίσης: «Νιώθω ότι ο κόσμος έχει χαρά που με βλέπει στον τόπο του αλλά δεν ξέρουν ή δεν είναι σίγουροι αν κατεβαίνω και δεν ξέρουν το κίνημα που κατεβαίνω. Είναι πολλές φορές που ερχόμαστε σε αντιπαράθεση για πράγματα που γίνονται μέσα στη χώρα. Η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης είναι εκτός θέματος όσον αφορά τις ευρωεκλογές γιατί εδώ κοιτάμε πώς θα εκπροσωπηθεί όλη η Ελλάδα στην Ευρώπη. Πρέπει να κοιτάξουμε πώς ζούμε εμείς μέσα στην Ευρώπη, πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με ευρωπαϊκό πρίσμα».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρθηκε και στην καταγγελία που είχε γίνει εναντίον του: «Δεν υπάρχει κάποια ποινική δίωξη, δεν έχει κάποια εξέλιξη και έχει περάσει, από τότε που το έχω μάθει και εγώ, σχεδόν ενάμισης χρόνος. Είναι κάτι που αφορά τις Αρχές του Ευρωκοινοβουλίου, είναι κάτι που εμείς εδώ το έχουμε χειριστεί και το έχουμε χρησιμοποιήσει ή εκμεταλλευτεί με πολύ διαφορετικό τρόπο, που δεν έχει να κάνει και με τον νόμιμο τρόπο.

Το μεγαλύτερο χτύπημα που είχα ήταν στον προσωπικό μου πυρήνα, μέσα μου. Εκεί είναι που διαλύθηκα, εκείνες τις ημέρες δεν ήξερα το πώς θα ξημερώσω. Αυτό που νιώθουμε ότι εγώ είμαι αυτός, είμαι δυνατός, δεν υπήρχε. Είχα διαλυθεί. Ευτυχώς δικοί μου άνθρωποι ήρθαν και μου μίλησαν προσωπικά και μετά κάποιοι δημοσίως εκφραστήκανε, ακόμα και άνθρωποι που απλώς δουλέψαμε μαζί ή κάποιοι που δε με ξέρανε ή με ήξεραν ως δημόσιο πρόσωπο.

Εκεί άρχισα να νιώθω σαν να ενώνονται σιγά σιγά τα κομμάτια μου που είχαν σκορπιστεί και δεν ήξερα σε ποιο σημείο κιόλας. Δεν ήταν ότι μπορούσα να δω τον εαυτό μου διαλυμένο, δεν μπορούσα να δω τον εαυτό μου καθόλου. Το χρωστάω στους ανθρώπους που μίλησαν, που εξέφρασαν την γνώμη τους και μιλήσαν από καρδιάς γιατί, μάλλον, έτσι φτιάχνονται οι καρδιές. Εκεί το χρωστάω 100% ότι είμαι εδώ και μπορούμε και μιλάμε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό