31.5 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Είστε σε δίαιτα; Αυτά τα ποτά δεν βοηθούν στην απώλεια βάρους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο συνδυασμός καλοκαιριού και παραλίας αποτελεί συνήθως μια αφορμή για να μπει κάποιος σε διαδικασίας απώλειας κιλών. 

Η υιοθέτηση πιο υγιεινών συνηθειών και η προσαρμογή τους στον καθημερινό τρόπο ζωής είναι μία πρόκληση όταν θέλετε να χάσετε βάρος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν γευματίζετε έξω, ή όταν συμμετέχετε σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, ή πηγαίνετε διακοπές. Θέλετε να απολαμβάνετε τον εαυτό σας κάνοντας παράλληλα επιλογές που δεν θα «σαμποτάρουν» εντελώς την πρόοδό σας στο θέμα της απώλειας βάρους.

Ένας διαιτολόγος παραθέτει και αναλύει πέντε είδη αλκοολούχων ποτών, που δεν είναι «σύμμαχοί» σας στην προσπάθεια για να χάσετε κιλά.

«Η καλύτερη συμβουλή μου με τους πελάτες μου όσον αφορά το αλκοόλ είναι να παραγγείλετε ένα ποτό που θέλετε πραγματικά να απολαύσετε όταν βγαίνετε για φαγητό σε βραδιά ραντεβού ή με φίλους», προτείνει η Κόρτνεϊ Πελιτέρα, ειδικευμένη διαιτολόγος στην αθλητική διατροφή και τη διατροφή ευεξίας από την Top Nutrition Coaching.

«Στη συνέχεια, περιορίστε τον εαυτό σας σε αυτό το ένα ποτό. Στο τέλος της ημέρας, το αλκοόλ θεωρείται δηλητήριο για τον οργανισμό σας, οπότε θα το επεξεργαστείτε ως τέτοιο και θα πρέπει να το περιορίσετε, ειδικά όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος», προσθέτει.

Παρακάτω, η Κόρτνεϊ Πελιτέρα αναλύει πέντε είδη αλκοόλ που δεν βοηθούν στην απώλεια βάρους.

1. Μπύρα craft

Ενώ η αναζήτηση μπύρας με λιγότερες θερμίδες είναι απολύτως εντάξει, η διαιτολόγος προειδοποιεί να προσέχετε τις μπύρες craft. «Για να διευκρινίσουμε, όχι όλες οι επιλογές μπύρας craft, αλλά πολλές από αυτές τις επιλογές έρχονται σε ποτήρια των 16 ουγκιών (μεγαλύτερα από μια μερίδα των 12 ουγκιών) και μπορεί να έχουν πάνω από 1.800 θερμίδες ανά μερίδα», προειδοποιεί.

2. Παγωμένο τσάι Λονγκ Άιλαντ

Την επόμενη φορά που θα πάτε στο μπαρ, προσέξτε το παγωμένο τσάι Λονγκ Άιλαντ, καθώς δεν είναι…. φίλος της μέσης σας. «Με την υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και τα διάφορα είδη αλκοολούχων ποτών που μπαίνουν σε αυτό το είδος κοκτέιλ, αυτό το ποτό δεν πρόκειται να είναι φιλικό προς την απώλεια βάρους», λέει η Πελιτέρα.

3. Bloody Mary

Α, το Bloody Mary – ένας συνήθης ύποπτος στο brunch του Σαββατοκύριακου. «Ένα bloody Mary μπορεί να περιέχει διάφορους τύπους αλκοόλ, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο αυτό το ποτό είναι συνήθως “ανθυγιεινό”», μας λέει η γνωστή διαιτολόγος. «Αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι) που έχει ο χυμός ντομάτας. Επίσης, σε ένα εστιατόριο brunch, υπάρχουν συχνά πολλά toppings με ένα Bloody Mary που συμβάλλουν στην στην περιεκτικότητα σε θερμίδες και νάτριο».

4. Αναμεμειγμένα ποτά

Η piña colada και τα διάφορα κοκτέιλ daiquiri με φράουλες είναι τόσο διασκεδαστικά για να τα απολαύσετε δίπλα στην πισίνα ή σε ένα beach bar. Αλλά αλίμονο, οι θερμίδες και η περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορούν να προστεθούν πολύ γρήγορα, αν δεν είστε προσεκτικοί. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να εκτροχιάσει την πρόοδό σας στην απώλεια βάρους, εξηγεί η ειδικός.

5. Ενεργειακά ποτά αναμεμειγμένα με αλκοόλ

Τέλος, αποφύγετε τα ενεργειακά ποτά σε συνδυασμό με αλκοόλ. «Η ανάμειξη υψηλών ποσοτήτων καφεΐνης με αλκοόλ μπορεί να είναι επικίνδυνη, ειδικά για όσους έχουν καρδιακές παθήσεις ή προβλήματα αρτηριακής πίεσης”, προειδοποιεί – πέρα από το θερμιδικό ζήτημα – η διαιτολόγος.

Με πληροφορίες από eatthis.com

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό