20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είναι υποχρέωσή μας να δούμε τη σύμβαση

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στην Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Βελόπουλος, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε στο νομό Έβρου, όπου αποσαφήνισε τη θέση του αναφορικά με την αγορά των F-35.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, έκανε λόγο για «συντονισμένη επίθεση χαρακτήρα» κατά του κόμματός του από τη Νέα Δημοκρατία και κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης, και δήλωσε πως προαπαιτούμενο για την συναίνεση ή την άρνησή του στην αγορά των αεροσκαφών, είναι η γνώση του περιεχομένου της σύμβασης προμήθειας. Όπως τόνισε, είναι δικαίωμα και υποχρέωσή του να δει την εν λόγω σύμβαση «γιατί η αγορά αυτή αφορά χρήματα του ελληνικού λαού» και «δεν δικαιούται κανείς να υπογράφει χωρίς να ξέρει τι παραλαμβάνει».

Την επιφυλακτικότητά του, ο κ. Βελόπουλος την απέδωσε σε δημοσιεύματα σε «site της Ν.Δ. πριν το κόμμα τους αποφασίσει να αγοράσει τα F-35», που αναφέρονταν σε τεχνικά προβλήματα των συγκεκριμένων αεροσκαφών, στο ότι η «πολυτυπία αεροσκαφών είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε σοβαρά» (δεδομένων των Mirage, Rafale, F-16), σε έρευνα της Νορβηγίας από την οποία προκύπτει πολυδάπανο κόστος συντήρησης καθώς και στο ότι, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, είναι πάρα πολύ καλό αεροσκάφος, εφόσον όμως «έδιναν οι Αμερικανοί τα οπλικά συστήματα σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα που φέρουν τα F-35, που δεν μας τα δίνουν, άρα σε επίπεδο κλειστού χώρου όπως το Αιγαίο, επειδή είναι βομβαρδιστικού χαρακτήρα, έχουν μερικές αδυναμίες».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άσκησε δριμεία κριτική, τόσο στη Ν.Δ., όσο και στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τους υποχείρια των μέσων ενημέρωσης και λέγοντας ότι δεν μπορούν να είναι οι σωτήρες της Ελλάδος αυτοί που δολοφόνησαν τους νεοέλληνες εθνικά, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά. Υπογράμμισε ότι η αγωνία της Ελληνικής Λύσης για τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, έγκειται στο γεγονός ότι «είναι εκλογές ουσιαστικές, που θα δώσουν στη χώρα ένα αύριο που εμείς οραματιζόμαστε. Αν η Ελληνική Λύση κατορθώσει και πάρει πάνω από 8%, είναι βέβαιο ότι ‘αυτοδυναμία τέλος’ για τη Ν.Δ., αρκεί τα υπόλοιπα κόμματα να μη χάσουν δυνάμεις».

Επίσης, ο κ. Βελόπουλος αμφισβήτησε τα προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ: «Αυτή είναι η διαφορά μας με τα υπόλοιπα κόμματα. Ό,τι λέμε μπορούμε να το εφαρμόσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως «με τα ψέματα και με τη βοήθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης κερδίσατε και κλέψατε ένα αποτέλεσμα στις εκλογές…». Ως ψεύδη αντιμετώπισε επίσης τις εξαγγελίες για αυξήσεις μισθών, κάλυψη της ακρίβειας, μείωση των φόρων και μη ύπαρξη πλειστηριασμών. Αναφέρθηκε εξάλλου στη νομοθέτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών «που δεν υπάρχουν σε καμία χώρα στην Ευρώπη» και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για κλοπή ιδεών και προτάσεων από την Ελληνική Λύση, επικαλούμενος ως παράδειγμα την πρόταση του κ. Ανδρουλάκη για τη σύνδεση του τουρισμού με την παραγωγή πλούτου, τους αγρότες και κτηνοτρόφους: «…Το λέμε από το 2019-20…Πάντα κλέβουν ό,τι λέμε μετά από μερικούς μήνες βέβαια… Αυτό που λέμε εμείς με μελέτες, με προγράμματα κ.λ.π. το έκλεψε ο Ανδρουλάκης, όπως κλέβουν κάθε πρότασή μας. Αλλά όποιος κλέβει προτάσεις και ιδέες, δεν σημαίνει ότι μπορεί να τις εφαρμόσει κιόλας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό