18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Είναι οι υπόγειοι αυτοκινητόδρομοι του Έλον Μασκ παγίδες θανάτου;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Boring Company του πολυπράγμων Ελον Μασκ κατασκευάζει υπόγεια τούνελ στο Λας Βέγκας για να μετακινούνται γρήγορα μέσα στην πόλη τα αυτοκίνητα. Όμως ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει ότι ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζονται αυτά τα τούνελ ελλοχεύει κινδύνους. Ο Αμερικανός μεγιστάνας είχε δηλώσει ότι τα τούνελ αυτά είναι απόλυτα ασφαλή σε περίπτωση σεισμού.

Όμως όπως φαίνεται ελλοχεύουν άλλου είδους σοβαροί κίνδυνοι. Το πλάτος των τούνελ ξεπερνά ελάχιστα αυτό ενός επιβατηγού αυτοκινήτου και αν το όχημα σταματήσει για κάποιο λόγο ο χώρος είναι τόσο περιορισμένος που οι πόρτες του οχήματος δεν μπορούν να ανοίξουν. Ακόμη και αν κάποιος καταφέρει να βγει από το όχημα δεν θα μπορεί να κινηθεί πουθενά τουλάχιστον όχι εύκολα και γρήγορα.

Ένα βίντεο που κατέγραψε ένας επιβάτης αυτοκινήτου που κινούνταν μέσα σε ένα από τα τούνελ στις 7 Ιανουαρίου δείχνει σε κάποιο σημείο να υπάρχει μποτιλιάρισμα. Όπως είναι ευνόητο και όπως σημείωσαν πολλοί που είδαν αυτό το βίντεο αν συμβεί κάποιο απρόοπτο σε σημείο που υπάρχει μποτιλιάρισμα όπως για παράδειγμα, να πιάσει για κάποιο λόγο φωτιά ένα όχημα το τούνελ θα αποδειχθεί παγίδα θανάτου για όσους θα βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτό. Η δημοσιότητα που έχει λάβει το βίντεο αναμένεται να βοηθήσει στο να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για όσους κινούνται μέσα στα τούνελ.

Το όραμα του Ελον Μασκ είναι η δημιουργία υπόγειων τούνελ τα οποία θα ενώνουν διάφορα σημεία των μεγάλων πόλεων. Η αρχική ιδέα του Μασκ ήταν οι οδηγοί να εισέρχονται με τα αυτοκίνητα τους στα τούνελ τα οποία θα τοποθετούνται σε ειδικές πλατφόρμες και πάνω σε αυτές θα πηγαίνουν στον προορισμό τους σε ελάχιστα λεπτά χωρίς να χρειάζεται να οδηγήσουν.

Αν και η ιδέα είχε ακουστεί ως ένα ακόμη πυροτέχνημα του Μασκ για να κερδίσει λίγη ακόμη δημοσιότητα ο επιχειρηματίας πίστευε σε αυτή και δημιούργησε μια εταιρεία για την υλοποίηση της, την Boring Company. Το περασμένο Ιούνιο έγινε γνωστό ότι η εταιρεία κατασκεύασε τον πρώτο υπόγειο αυτοκινητόδρομο. Η εγκατάσταση δημιουργήθηκε κάτω από το τεράστιο Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας στο οποίο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι όπως για παράδειγμα αυτές τις μέρες η CES, η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο,. Ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος περίπου τρία χλμ. και διαθέτει τρεις σταθμούς επιβατών. Στους σταθμούς υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα Tesla (εταιρεία επίσης του Ελον Μασκ) που μεταφέρουν επιβάτες από κάποιο σημείο του συνεδριακού κέντρου σε κάποιο άλλο μέσα από τα τούνελ.

Στις 20 Οκτωβρίου το δημοτικό συμβούλιο της κομητείας Κλαρκ στην οποία ανήκει το Λας Βέγκας αποφάσισε ομόφωνα να επιτρέψει την κατασκευή ενός μεγάλου υπόγειου αυτοκινητοδρόμου στη Μέκκα του Τζόγου και της διασκέδασης. Η συνολική έκταση του υπόγειου αυτοκινητοδρόμου θα είναι 50 χλμ. και θα υπάρχουν 51 σταθμοί επιβίβασης/αποβίβασης που θα συνδέουν πολλά ξενοδοχεία της πόλης με διάφορες περιοχές της.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό