18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είναι η Deutsche Bank θύμα των social media;

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι αναφορές στη Deutsche Bank στο φόρουμ WallStreetBets του Reddit εκτινάχθηκαν στα ύψη τις τελευταίες ημέρες. Μεμονωμένοι επενδυτές και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έστρεψαν το βλέμμα τους σε έναν νέο στόχο: την κορυφαία γερμανική τράπεζα.

Η φρενίτιδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απογειώνει ή ρίχνει μετοχές. Το έχουμε ξαναδεί.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν τεράστια επιρροή στις αγορές τα τελευταία δύο χρόνια. Στην περίπτωση της αλυσίδας καταστημάτων βιντεοπαιχνιδιών GameStop και της αλυσίδας κινηματογραφικών αιθουσών AMC λειτούργησαν ευεργετικά. Στις αρχές του 2021 η τύχη των δύο εταιρειών άλλαξε προς το καλύτερο, χάρη στην ώθηση που έλαβαν από τους μικροεπενδυτές του Reddit. Η «μαρίδα» έφαγε τις «φάλαινες» σχολίαζαν τότε αναλυτές, αφού το ράλι των δύο μετοχών έκαψε μεγάλα hedge funds που είχαν ποντάρει σε πτώση τους. Ωστόσο, ο διαδικτυακός σχολιασμός για την Credit Suisse και τη Deutsche Bank ήταν κάθε άλλο παρά ευνοϊκός.

Οι αναλυτές της Wall Street υπερασπίστηκαν την Deutsche Bank την Παρασκευή, με την Autonomous Research να λέει ότι «οι ανησυχίες των επενδυτών φαίνονται αβάσιμες».

«Για να είμαστε ξεκάθαροι – η Deutsche ΔΕΝ είναι η επόμενη Credit Suisse» ξεκαθάρισαν. Πρόσθεσαν ότι η τράπεζα είναι σταθερά κερδοφόρα, η ρευστότητά της είναι ισχυρή και ότι ο κίνδυνος επιτοκίου της είναι χαμηλότερος από τα επίπεδα ορισμένων περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τα σχόλια στα social media που εστίαζαν στο αμαρτωλό παρελθόν μίας τράπεζας, που έχει εμπλακεί σε πληθώρα σκανδάλων. Οι επισημάνσεις αυτές όσο και εάν θεωρείται περίεργο επηρεάζουν πια και το κλίμα στις αγορές, που ούτως ή άλλως είναι σε μία περίοδο αναζήτησης «θυμάτων».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό