29.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

«Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος σε σχέση με την προηγούμενη φορά»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε και επιθεώρησε την εξέλιξη του έργου που αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το 2025

Το εργοτάξιο του οδικού άξονα Πατρών-Πύργου όπου τα έργα συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς και εντός χρονοδιαγράμματος επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα Βραχνέικα Αχαΐας.

«Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος σε σχέση με την προηγούμενη φορά», επισήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημερώθηκε από τους υφυπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο και Χριστίνα Αλεξοπούλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΑΒΑΞ, Κωνσταντίνο Μιτζάλη, για την πορεία υλοποίησης των έργων, στα οποία απασχολούνται σήμερα περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι. Τα έργα προϋπολογισμού 295 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από έναν συνδυασμό ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων, ιδιωτικών κεφαλαίων και τραπεζικού δανεισμού, προχωρούν εντός χρονοδιαγράμματος και ο νέος αυτοκινητόδρομος, συνολικού μήκους 75 χλμ., αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το 2025.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Σύμβασης Παραχώρησης, κατασκευάζονται αντιπλημμυρικά έργα και έργα ενίσχυσης γεφυρών και διαβάσεων. Επιπλέον, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στην υφιστάμενη οδό Πατρών-Πύργου, μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου οδικού άξονα. Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό