35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Είναι έμπνευση για τον αιώνα της Τουρκίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης αναφέρθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανήμερα της επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζοντας ότι η άλωσης της Πόλης αποτελεί μέχρι και σήμερα έμπνευση για τον αιώνα της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος στην ίδια ανάρτηση εξήρε την προσωπικότητα του Μωάμεθ του Πορθητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος της Κωνσταντινούπολης με αφορμή την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις με συναυλίες από σημαντικούς καλλιτέχνες της Τουρκίας, ενώ θα υπάρχουν και σόου με πυροτεχνήματα και λέιζερ.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümü mesajı:

Dünya tarihinin ve tarihimizin muhteşem zaferlerinden biri olan İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümünü kutluyorum.

Fethin ruhunu anlamak için, bu mübarek zaferin nasıl…

— T.C. İletişim Başkanlığı (@iletisim) May 29, 2024 Η ανάρτηση Ερντογάν για την Άλωση της Πόλης

Γιορτάζω την 571η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, μια από τις θαυμάσιες νίκες της παγκόσμιας ιστορίας και της ιστορίας μας. Για να κατανοήσουμε το πνεύμα της κατάκτησης, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς κερδήθηκε αυτή η ευλογημένη νίκη. Μετά την κατάκτηση, που έδωσε τη δυνατότητα στο αγαπημένο μας έθνος να ριζώσει σε μια ήπειρο με τη στρατιωτική ιδιοφυΐα, την επιμονή και την αποφασιστικότητα του ηρωικού μας στρατού, η Κωνσταντινούπολη έγινε κέντρο όπου διαφορετικές πεποιθήσεις και πολιτισμοί συνυπήρχαν με την ανοχή και τη δίκαιη διοίκηση του μεγάλου πολιτικού Μωάμεθ.

Μεταφέροντας τα ίχνη της ιστορίας μέχρι σήμερα. Η Κωνσταντινούπολη, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς πόλεις στον κόσμο ως το επιχειρηματικό, οικονομικό, εμπορικό, καλλιτεχνικό, πολιτισμικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας μας στην εποχή μας. Η πίστη, η αποφασιστικότητα και η επιμονή του σουλτάνου Μεχμέτ του Πορθητή και των ηρωικών στρατιωτών του όταν κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη μας εμπνέουν σήμερα να πετύχουμε τον στόχο του Τουρκικού Αιώνα. Με την ευκαιρία της 571ης επετείου από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, τιμώ τη μνήμη του Σουλτάνου Μωάμεθ και των αγαπημένων μας μαρτύρων, που μας κληροδότησαν αυτή τη μοναδικής ομορφιάς παγκόσμια πόλη, με έλεος, σεβασμό και ευγνωμοσύνη, και χαιρετίζω όλους τους πολίτες μας με την καρδιά μου. συναισθήματα.

Η Κωνσταντινούπολη θα παραμείνει για πάντα μουσουλμανική

Εξάλλου, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην άλωση της Πόλης μιλώντας και στην Κοινοβουλευτικη Ομάδα του κόμματος του όπου ανέφερε τα εξής:

«Κατάκτηση σημαίνει μετατροπή της σκοτεινής μοίρας της Κωνσταντινούπολης σε φως. Ακόμα κι αν κάποιοι πάλι δεν το αποδέχονται, η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκική, η Κωνσταντινούπολη είναι μουσουλμανική και θα παραμείνει για πάντα.

Ανοίξαμε την Αγία Σοφία για λατρεία, σύμφωνα με την κληρονομιά του Μεχμέτ του Πορθητή. Έχουμε αφήσει το στίγμα μας με τα έργα και τις υπηρεσίες μας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό