20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Είμαστε πια πρωταθλητές! (ΦΩΤΟ+VIDEO) – 21/05 08:44 : aek365

Ειδήσεις Ελλάδα

Από τους πολλούς τίτλους που έχει πανηγυρίσει η ΑΕΚ, ένας γιορτάστηκε με τρόπο μοναδικό και ανεπανάληπτο. Το «λυτρωτικό» πρωτάθλημα του 1989, ο πρώτος τίτλος μετά την «πέτρινη» δεκαετία, γιορτάστηκε σαν σήμερα πριν από 33 χρόνια σε μια μεγάλη φιέστα που ακόμα μνημονεύεται από όσους την έζησαν.

Δύο Κυριακές μετά την κατάκτηση του τίτλου με το 1-0 επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, είχε έρθει η ώρα της στέψης. Τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς που… κανείς δεν θυμάται και που είχε λήξει με 0-0, ο λαός της ΑΕΚ ξέσπασε από χαρά και συγκίνηση. Το πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε αρχίσει από το πρωί και τελείωσε όταν πια είχε αρχίσει να σουρουπώνει. Οι πίκρες μιας δεκαετίας πήγαν… κάτω με το μεθύσι του τίτλου, ενός τίτλου που είχε τη σφραγίδα του προέδρου Στράτου Γιδόπουλου, του προπονητή Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά και μιας ομάδας που δεν ήταν η πιο λαμπερή και φανταχτερή στην Ελλάδα αλλά ήταν ΟΜΑΔΑ!

Δεν είναι για πολλά λόγια εκείνη η μέρα. Ευτυχώς, έχουμε πολλές εικόνες, σε φωτογραφία και σε βίντεο, για να καταλάβουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλιοί πώς γιορτάστηκε εκείνος ο τίτλος. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο και κατακίτρινο απ’ άκρου εις άκρον, ο κόσμος έμενε μέσα στον αγωνιστικό χώρο πριν, μετά αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ το στρώμα του άλματος επί κοντώ μπροστά από το «πέταλο» κάηκε από τα βεγγαλικά που έπεσαν πάνω του και «έστειλε» στον ουρανό ένα κατάμαυρο καπνό! Ακολούθησε η απονομή του τροπαίου και στο τέλος των προεορτίων, ένα ελικόπτερο έριξε από ψηλά την μπάλα του αγώνα.

Ηταν πια η ώρα να δούμε και λίγο ποδόσφαιρο: την 30ηενενηντάλεπτη συμμετοχή του Σπύρου Οικονομόπουλου, τον 19χρονο Παπακωστούλη να παίζει για πρώτη φορά αλλά και τον επίσης νεαρό Ζαρωτιάδη να μπαίνει ως αλλαγή. Είδαμε κάτι μαγικά από τον Μίροσλαβ Οκόνσκι και στο τέλος είδαμε και εισβολή χιλιάδων οπαδών που αποθέωσαν τους παίκτες. Δείτε κι εσείς όσα είδαμε εκείνη τη μαγική Κυριακή, στις φωτογραφίες και στο βίντεο που παραθέτουμε.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Βασιλόπουλος, Κούτουλας, Παπακωστούλης (46’ Φαμέλης) Καραγκιοζόπουλος, Παπαϊωάννου, Πήττας, Σταματής, Χριστοδούλου, Οκόνσκι, Κλόπας (75’ Ζαρωτιάδης) 

Στις 21 Μαϊου

21/5/30 ΑΟΠ Φαλήρου-ΑΕΚ 0-8 (Πρωτάθλημα Αθήνας)

21/5/50 ΑΕΚ-Αρης Αττικής 5-0 (Πρωτάθλημα Αθήνας)

21/5/61 ΑΕΚ-Δόξα Δράμας 0-0 (Α’ Εθνική)

21/5/67 Αιγάλεω-ΑΕΚ 0-2 (Α’ Εθνική –με δύο γκολ του Παναγιώτη Βεντούρη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η ΑΕΚ έμεινε ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό)

21/5/72 Καβάλα-ΑΕΚ 1-0 (Α’ Εθνική –κακή η ΑΕΚ, έχασε και τις τελευταίες ελπίδες για τίτλο)

21/5/78 AEK – KΠΡ 2-0 

21/5/86 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1 (Κύπελλο Ελλάδας –η ΑΕΚ, αν και έπαιζε με ενδεκάδα ανάγκης, προηγήθηκε με πέναλτι του Καραγκιοζόπουλου, αλλά ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε την κατάσταση και προκρίθηκε στον Τελικό)

21/5/95 Εδεσσαϊκός-ΑΕΚ 2-1 (Α’ Εθνική –αποδεκατισμένη από τιμωρίες βασικών παικτών η ΑΕΚ, συμπλήρωσε ενδεκάδα με νεαρούς της δεύτερης ομάδας και έχασε έναν βαθμολογικά αδιάφορο αγώνα)   

21/5/00 ΑΕΚ-Τρίκαλα 2-1 (Α’ Εθνική) 

21/5/14 AEK-Πανναξιακός 3-1 (FootballLeague –τελευταία αγωνιστική και ο… μισός εφιάλτης αποτελεί πια παρελθόν)

21/5/17 ΑΕΚ – ΠΑΟ 1-0 (Για τα πλέι οφ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό