30.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Είμαι αηδιασμένη» δηλώνει η σύζυγος του αγνοούμενου Αμερικανού τουρίστα

Ειδήσεις Ελλάδα

Δυσφορία για τις ελληνικές Αρχές εκφράζει η σύζυγος του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα που εξαφανίστηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου, ενώ έκανε πεζοπορία στην Αμοργό. Μιλώντας στην εφημερίδα New York Post, έκανε λόγο για «αδιαφορία». «Είμαι εντελώς αηδιασμένη με τον τρόπο που μας έχουν φερθεί», τόνισε.

Η γυναίκα ταξίδεψε μέχρι την Ελλάδα μαζί με τον αδελφό της Όλιβερ και δύο διασώστες δημιουργώντας τη δική τους ομάδα αναζήτησης. Η Ντέμπι Λεσάν καταγγέλλει τις Αρχές ότι καταβάλλουν ελάχιστες προσπάθειες για να βρουν τον αγαπημένο της. Οι υποσχέσεις για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σκύλων-ανιχνευτών και περισσότερες έρευνες με ελικόπτερο έμειναν ανεκπλήρωτες, όπως λέει.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν προκειμένου να συμμετέχουν στην έρευνα ελικόπτερα και σκύλοι αναζήτησης, αλλά τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν από τις ελληνικές Αρχές. Η Λεσάν δήλωσε ότι τα σκυλιά αναζήτησης «θα μπορούσαν να είχαν ήδη σώσει τη ζωή του».

Οι φίλοι του ζευγαριού ξεκινούν τις έρευνες κάθε μέρα στις 5 το πρωί και τελειώνουν αργά το βράδυ. Όπως είπε η σύζυγος του Αμερικανού, οι ελληνικές Αρχές δεν φαίνεται να εργάζονται μετά τη δύση του ηλίου. Η στάση τους φαίνεται να είναι «ας πάμε για ύπνο και ας αφήσουμε τον Άλμπερτ να κοιμηθεί έξω», εξήγησε η γυναίκα.

Η Λεσάν δήλωσε επίσης ότι προσπάθησε να ζητήσει από τις Αρχές τα αρχεία του κινητού του τηλεφώνου για να δει αν ο 59χρονος έκανε άλλες προσπάθειες επικοινωνίας, αλλά της είπαν ότι είναι παράνομο να αναζητήσει τα αρχεία θέσης του τηλεφώνου του.

Παράλληλα κατηγόρησε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα επειδή δεν τους βοήθησε να οργανώσουν μια πιο «επιθετική» έρευνα. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν επίσης τη μπάλα», είπε η Ντέμπι Λεσάν η οποία αρνείται να εγκαταλείψει τις προσπάθειες: «Θα μείνω εδώ μέχρι να βρουν τον έρωτα της ζωής μου», δήλωσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό