18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εάν δεν είχαν διαγραφεί τα δάνεια του ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρώσταγε όσα η ΝΔ

Ειδήσεις Ελλάδα

 Σε υψηλούς τόνους, απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή σε εμβόλιμα σχόλια που έκανε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Γιαννούλης σχετικά με τα δάνεια της ΝΔ και τη σχετική πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε αυτό «είναι η μεγαλύτερη, ever, υποκρισία, όταν επί της αρχής υποστηρίζεις ότι η τράπεζα δεν πρέπει να διαγράφει ούτε ένα ευρώ από δάνειο κόμματος, όταν μάλιστα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είχε δάνειο 178.000.000 δραχμών που του διαγράφησαν και αυτά ήταν πολλά λεφτά τότε και ειδικά για ένα πάμπτωχο κόμμα όπως ήταν τότε ο ΣΥΝ ήταν υπερβολικά χρήματα , συνεπώς επί της αρχής, δεν μπορείτε να τα λέτε αυτά…» και πρόσθεσε ότι «εάν αυτά τα χρήματα δεν είχαν διαγραφεί τότε και είχαν παραμείνει, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρώσταγε όσα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. ‘Αρα, ο μόνος λόγος που δεν χρωστάει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα δάνεια σας διαγράφησαν και δεν θα έπρεπε να μιλάτε».

«Η ΝΔ, τόνισε, από το 2010 δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο. Είχε από παλαιότερα λάβει δάνεια 130 εκατ. ευρώ και έχει πληρώσει πάνω από 182 εκατ. ευρώ. Ο λόγος, εξήγησε, που το χρέος έχει αυξηθεί είναι γιατί έχουν συσσωρευτεί οι τόκοι, τα λεγόμενα πανωτόκια, καθώς τα χρήματα που δίνονται δεν καλύπτουν το σύνολο του χρεολυσίου. Η αιτία της συσσώρευσης αυτής, είπε ο υπουργός, είναι ότι τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ελάμβαναν 30 εκατ ευρώ ως κρατική επιχορήγηση μέχρι το 2010 και αυτά τα δύο κόμματα στο πρώτο μνημόνιο ψήφισαν να παίρνουν 4 εκατ. ευρώ το χρόνο. Συνεπώς, λογικό είναι μετά από μια τέτοια μείωση εσόδων να χρωστάνε».

Απαντώντας στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει εκτός της παρακράτησης του 70% της ετήσιας επιχορήγησης του κόμματος για την αποπληρωμή χρεών να υπάρχει και 40% παρακρατήσεις από τις βουλευτικές αποζημιώσεις, ο υπουργός είπε πως «αυτό θα είχε ενδιαφέρον να το συζητήσουμε , εάν αυτοί που θα πρέπει να πληρώσουν θα πρέπει να είναι οι βουλευτές την εποχή που το κόμμα τους πήρε αυτά τα δάνεια» και σημείωσε ότι δύο πρώην γενικοί γραμματείς του ΠΑΣΟΚ ήταν οι νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «την οικονομική κατάσταση ενός κόμματος την υπογράφει εκ του νόμου ο γενικός γραμματέας, άρα ας τελειώνουμε την πλάκα με τους δύο σας βουλευτές που έφτασαν την προηγούμενη εβδομάδα να καταθέτουν Ερώτηση για τα δάνεια που πήρε το ΠΑΣΟΚ… γιατί αυτό δείχνει το μέγεθος της πολιτικής σας υποκρισίας » ανέφερε ο υπουργός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό