19 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Δ. Πλακιάς για την επίμαχη συναυλία για τα θύματα των Τεμπών: «Τα χρήματα είναι κόκκινη γραμμή»

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν έχει τέλος η διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών, με αφορμή τη μεγάλη συναυλία που έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί στο Καλλιμάρμαρο, όπου αναμένεται να μετάσχουν κορυφαίοι καλλιτέχνες.

Η θέσπιση εισιτηρίου στα 15 ευρώ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από οικογένειες θυμάτων, που δεν συντάσσονται με τη γραμμή που ακολουθείται από τη Μαρία Καρυστιανού, η οποία σε μήνυμά της στα social media ανέφερε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν είναι για τον δικαστικό αγώνα των οικογενειών των θυμάτων στο εξωτερικό. 

Μιλώντας στο Mega, ο Δημήτρης Πλακιάς, ο οποίος στο δυστύχημα των Τεμπών έχασε την κόρη του και τις δίδυμες ανιψιές του, αποκάλυψε πώς ξεκίνησε ο διχασμός ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων: «Είμαστε υπέρ της συναυλίας και οποιασδήποτε συναυλίας γίνεται για τα παιδιά μας, αλλά είμαστε εναντίον του εισιτηρίου. Τα 15 ευρώ είναι ένα μεγάλο ποσό και δεν είναι δυνατόν εμείς οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να μαθαίνουμε μέσα από τα σάιτ τι σκοπεύει να κάνουν τρία άτομα. Αυτή η υπόθεση πάει πίσω εδώ και 10 μήνες. Κάνουμε υπομονή με την κυρία Καρυστιανού και τον κύριο Ασλανίδη, για να μη διχάσουμε τον κόσμο. Σήμερα πολύς κόσμος στην Ελλάδα έχει στενοχωρηθεί με αυτά που γίνονται».

Για την αρχική αιτία του διχασμού ανέφερε: «Ο σύλλογος δημιουργήθηκε στο γραφείο της κυρίας Καρυστιανού. Στην τελευταία συνάντηση στη Λάρισα ήμασταν 32 οικογένειες και αποφασίσαμε να κάνουμε εκλογές. Στη συνέχεια πέντε άτομα, με το έτσι θέλω, δημιούργησαν έναν σύλλογο και οι άλλες 27 οικογένειες μείναμε απέξω. Δεν μάθαμε ποτέ τι κάνουν, τι ξοδεύουν, αλλά αυτοί αναφέρουν συνέχεια τον σύλλογο των Τεμπών. Επειδή τώρα όμως φτάνουμε στο τέλος της δικογραφίας, η υπομονή τελείωσε. Είχαμε πει ότι θα δεχτούμε τα πάντα από την κυρία Καρυστιανού και τον σύλλογο, αλλά είχαμε πει ότι θα βάλουμε μια κόκκινη γραμμή. Και αυτή η κόκκινη γραμμή είναι ό,τι έχει σχέση με τα χρήματα. Ο κόσμος περνάει δύσκολα, τα 15 ευρώ είναι υπερβολικό ποσό. Τα έξοδα του δικαστηρίου στην Ελλάδα είναι όλα πληρωμένα. Είμαστε 57 οικογένειες που έχουμε τον ίδιο σκοπό, που δεν είναι άλλος από τη δικαίωση των ανθρώπων μας. Το βλέπετε ότι τα Τέμπη έχουν κερδίσει πάρα πολλά».

Ο Δημήτρης Πλακιάς συμπλήρωσε: «Δηλαδή οι 27 οικογένειες που έχουμε τη δική μας ομάδα, γιατί ενημερώνουμε για ό,τι κάνουμε; Τα έξοδα του δικαστηρίου είναι ήδη καλυμμένα, για τους πραγματογνώμονες και όλες τις έρευνες. Για το ευρωπαϊκό δικαστήριο, μπορεί να περάσουν οκτώ χρόνια για να φτάσουμε εκεί. Είναι μια πολύ βιαστική κίνηση η συγκέντρωση χρημάτων».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό