30.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δ. Παπαλεξόπουλoς: Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή επανεκκίνηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση διερεύνησε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΒ ενόψει των Ευρωεκλογών 2024.

Στη συζήτηση συναντήθηκαν και συζήτησαν ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΒ, Αντιπρόεδρος ERT και ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος,  Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΒ, Πρόεδρος Eurometaux, (δείτε εδώ αναλυτικά την τοποθέτησή του) με συντονιστή τον Αλέξη Παπαχελά, διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή».

Στην εκδήλωση που είχε ως τίτλο: «Ευρωεκλογές 2024: Ο κόσμος αλλάζει. Η Ευρώπη μπορεί;» οι δυο θεσμικοί εκπρόσωποι της ελληνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας, συζήτησαν τις θέσεις και τις προτεραιότητες για την Ευρώπη του 2030 και σκιαγράφησαν τις προϋποθέσεις για μια ευρωπαϊκή επανεκκίνηση.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Παπαλεξόπουλος τόνισε: «Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι σ’ έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα, πασχίζει να βρει το δρόμο της. Στη σημερινή πραγματικότητα, χάνει σταθερά ανταγωνιστικότητα, αναπτύσσεται πολύ αργά, δεν έχει τεχνολογικό πλεονέκτημα στον κόσμο και έχει αδυνατίσει γεωπολιτικά. Χρειαζόμαστε μία ευρωπαϊκή επανεκκίνηση, με πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε μια Ευρώπη ισχυρή και ανεξάρτητη, για να μπορέσουμε να επενδύσουμε αυτά που χρειάζονται στο κοινωνικό κράτος, στο περιβάλλον, στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Θεωρούμε σημαντικό, αυτό το μήνυμα να μην χαθεί σ’ αυτή την εκλογική χρονιά που θα επιλέξουμε την ευρωπαϊκή ηγεσία για το υπόλοιπο της κρίσιμης αυτής δεκαετίας. Αυτή είναι και η έννοια της σημερινής εκδήλωσης του ΣΕΒ, με τίτλο «Ο κόσμος αλλάζει. Η Ευρώπη μπορεί;».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό