16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: Mόνος στόχος των Πρεσπών η ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη Συμφωνία των Πρεσπών και τον πραγματικό λόγο της ψήφισής της, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η πραγματική αιτία της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών υπήρξε μόνο η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ» τόνισε, χαρακτηριστικά, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης»

Και πρόσθεσε: «Η πρόσφατη και τυπική οριστικοποίηση πλέον της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας, στον ιμπεριαλιστικό πολεμοκάπηλο οργανισμό του ΝΑΤΟ ήταν μια φυσική κατάληξη, στην οποία οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, με εξέχοντα ρόλο εδώ, ειδικά της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοχή, στήριξη και επιβράβευση της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινής πλέον κυβέρνησης της ΝΔ».

«Είναι αδιαμφισβήτητο πλέον γεγονός ότι η συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της τότε FYROM επιτεύχθηκε με την απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια» συνέχισε ο επικεφαλής του ΚΚΕ.

Χαρακτήρισε δε, «ψευδείς, παραπλανητικούς και ανιστόρητους» τους ισχυρισμούς των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ότι δήθεν αυτή η συμφωνία θα διασφαλίσει την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, παρατήρησε ότι «η πορεία της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο ΝΑΤΟ και η επέκταση των σχεδιασμών της ΕΕ συνυπάρχουν με αμφισβήτηση συνόρων, παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, ανακίνηση ακόμα και ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων σε βάρος των λαών της περιοχής».   

Όσον αφορά τη θέση του ΚΚΕ, υπενθύμισε τα εξής: «Δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό να προβάλλουμε τη μόνη ρεαλιστική και φιλολαϊκή θέση που συνοπτικά, για την όποια συμφωνία, έλεγε: Μακριά από ΝΑΤΟ, από ΕΕ και το “διαίρει και βασίλευε των ιμπεριαλιστών”. Σύνθετη ονομασία, με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, εξάλειψη όλων των αλυτρωτισμών από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας».

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό