18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: Ο καπιταλισμός σε τέτοια σήψη, που δικαιώματα αμφισβητούνται

Ειδήσεις Ελλάδα

«Έφτασε η καπιταλιστική κοινωνία σε τέτοια σήψη, που δικαιώματα αυτονόητα, αδιαπραγμάτευτα και κατακτημένα εδώ και δεκαετίες, όπως το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, να τίθενται υπό αμφισβήτηση. Και το χειρότερο να εμφανίζονται οι κάθε “Μπάιντεν” ως υπερασπιστές της “προόδου”. Αυτό όμως δεν είναι πρόοδος, είναι βαθιά συντήρηση και αντίδραση» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου των ΗΠΑ σχετικά με το δικαίωμα στην άμβλωση.

Ανακοίνωση για το θέμα έκανε και το ΠΑΜΕ, όπου αναφέρει:

«Την στιγμή που παράγεται ασύλληπτος πλούτος και η επιστήμη κάνει άλματα και μπορεί να λύσει τεράστια προβλήματα της κοινωνίας οι εργαζόμενοι ζούμε την κλιμάκωση του αυταρχισμού, της καταστολής, της αντιδραστικοποίησης.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις δείχνει ότι η αντίδραση και ο σκοταδισμός είναι η φυσική εξέλιξη ενός συστήματος που στηρίζεται στην αδικία και την εκμετάλλευση. Ενός συστήματος που στην προσπάθεια του να διαφυλάξει την κερδοφορία των λίγων θα θρέφει και θα καλλιεργεί ότι πιο αντιδραστικό και οπισθοδρομικό, τραβώντας την κοινωνία προς τα πίσω.

Για αυτές τις εξελίξεις είναι τεράστιες οι ευθύνες και δυνάμεων που τώρα παρουσιάζοντας ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών και της προόδου, αλλά χρόνια τώρα χάιδευαν τα αυτιά σε ακροδεξιές, φασιστικές δυνάμεις, τσάκιζαν τα δικαιώματα των εργαζομένων γυναικών και έστρωναν το έδαφος για τις σημερινές εξελίξεις.

Το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση κατακτήθηκε ως συνέχεια μεγάλων εργατικών και κοινωνικών αγώνων για την ισοτιμία και τα δικαιώματα των γυναικών.

Δεν θα γυρίσουμε στον Μεσαίωνα!

Υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα δικαιώματα των γυναικών!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για να τραβήξει η κοινωνία προς τα μπρος και να στείλει αυτούς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας! »

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό