30.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δύσκολοι οι στόχοι για τους ρύπους!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz, Ola Kallenius, προτρέπει την ΕΕ για πιο ευέλικτους κανονισμούς για τις εκπομπές CO2, καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη επιβραδύνονται.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Handelsblatt, ο Kallenius τόνισε την πρόκληση της επίτευξης των στόχων CO2 για το 2025, οι οποίοι πιστεύει ότι είναι δύσκολο να επιτευχθούν λόγω της στάσιμης ζήτησης EV.

Τόνισε την ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι προτιμήσεις των πελατών, οι οποίες δεν μετατοπίζονται αρκετά γρήγορα προς τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, ώστε να επιτευχθούν αυτοί οι αυστηροί στόχοι.

Ο Kallenius εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στις προτάσεις του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.

Η πίεση για ρυθμιστικές αλλαγές έρχεται καθώς η Mercedes-Benz αντιμετωπίζει ευρύτερες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής επιβράδυνσης στην Κίνα, μια βασική αγορά για τη μάρκα.

Η εταιρεία εξέδωσε προειδοποίηση για τα κέρδη της στα μέσα Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη αυτές τις δυσκολίες, αλλά ο Kallenius διαβεβαίωσε ότι η Mercedes βρίσκεται σε καλό δρόμο με τα σχέδια περικοπής κόστους για να αντιμετωπίσει αυτές τις δυσκολίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό