24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δύσκολη και απαιτητική διαδικασία η εξωστρέφεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί η εξωστρέφεια ν’ αποτελεί μονόδρομο για κάθε σύγχρονη οικονομία, όμως αποτελεί μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία που ενέχει μέσα της πολυπλοκότητα. Και τελικά, το «στοίχημα» της εξωστρέφειας, κερδίζει ο κάθε επιχειρηματίας που έχει καθολική ενσυναίσθηση και αντίληψη των ευκαιριών που δύναται να αξιοποιήσει και επίγνωση των προβλημάτων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο διεθνές σκηνικό.

Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ) Γιώργος Κωνσταντόπουλος, στη διάρκεια σημερινής διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, που υλοποιήθηκε ενόψει του 8ου Export Summit, που θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή στο τρισδιάστατο εκθεσιακό κέντρο LiveOn Expo Complex, την Πέμπτη 17 Ιουνίου, με κεντρικό θέμα: «Awareness: A Key Factor to Success».

Σ’ ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει αλλάξει τα πάντα παγκοσμίως, τον ανταγωνισμό να εντείνεται διαρκώς και το νέο ψηφιακό περιβάλλον εκτός από ευκαιρίες, να εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους, το 8ο Export Summit θα επιχειρήσει να παρέχει ευρεία πληροφόρηση στους ανθρώπους του επιχειρείν, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ.

 Πρόσθεσε δε, ότι ο στόχος των διοργανωτών, είναι να γνωστοποιήσει στους Έλληνες επιχειρηματίες όλα εκείνα τα «όπλα» και «εργαλεία» που θα πρέπει να αξιοποιήσουν, προκειμένου να πετύχουν στην εξαγωγική τους προσπάθεια, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων τους και βαδίζοντας στο μονοπάτι της προστασίας του περιβάλλοντος και της «πράσινης οικονομίας».

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, Παναγιώτης Χασάπης παρουσίασε τους ομιλητές και συντονιστές του συνεδρίου, καθώς και το πρόγραμμα. Την έναρξη του υβριδικού συνεδρίου, που θα ξεκινήσει στις 9.15 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 16.30, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, θα κάνει ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας/πρόεδρος Enterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής, ο οποίος και θα αναπτύξει το θέμα της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας στη μετά Co εποχή.

Την ψηφιακή πύλη του 8ου Export Summit, το LiveOn Expo Complex, παρουσίασε για την Ethos Media/Live On ο Λάμπης Λούκας. Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι συμμετέχοντες και κοινό θα μπορούν την ημέρα του συνεδρίου να παρακολουθήσουν τις ομιλίες και συζητήσεις, να επισκεφθούν τα τρισδιάστατα περίπτερα των εκθετών, να κάνουν B2B συναντήσεις, να ζητήσουν πληροφορίες από τη γραμματεία και να βρίσκονται εξ’ αποστάσεως στον συνεδριακό χώρο.

Το φετινό συνέδριο του ΣΕΒΕ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό