16.3 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Δύσκολες αποφάσεις για τη Fiat και το Panda

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Stellantis ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή της παραγωγής του Fiat Panda στα εργοστάσια Pomigliano d’Arco, Termoli και Pratola Serra, επικαλούμενη «δύσκολες συνθήκες της αγοράς» και την ανάγκη λήψης δύσκολων αποφάσεων.

Παρά την πρόσφατη επιτυχία του Fiat Panda ως το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ιταλία, με αύξηση 21% στις πωλήσεις, η παραγωγή θα σταματήσει από τις 11 Νοεμβρίου, επηρεάζοντας τόσο τις γραμμές συναρμολόγησης αυτοκινήτων όσο και τις γραμμές παραγωγής κινητήρων.

Νωρίτερα φέτος, η Fiat είχε αυξήσει την παραγωγή του Panda κατά 20% για να καλύψει την υψηλή ζήτηση, με σχέδια να συνεχίσει την παραγωγή στο εργοστάσιο Pomigliano d’Arco τουλάχιστον μέχρι το 2027.

Ωστόσο, η εταιρεία άλλαξε τώρα τη στρατηγική της λόγω των δύσκολων δυναμικών της αγοράς.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί την προηγούμενη κίνηση της Stellantis να σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο Mirafiori, όπου παράγονται τα Fiat 500e και Maserati GranTurismo.

Ενώ το 500e έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες στις πωλήσεις, οι ελπίδες εναποτίθενται σε μια νέα υβριδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2025.

Παρά τις ισχυρές επιδόσεις του Panda στην αγορά, η Stellantis δηλώνει ότι αυτές οι παύσεις παραγωγής είναι απαραίτητες, καθώς η εταιρεία κινείται σε ένα πολύπλοκο επιχειρηματικό περιβάλλον, που απαιτεί στρατηγικές προσαρμογές για την εξισορρόπηση της παραγωγής και της ζήτησης της αγοράς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό