20.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δύο πράγματα πρέπει να έχει το σπιτικό παγωτό: Μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ναι θες παγωτό. Ναι κάνει διατροφή. Ναι, υπάρχει λύση και για σένα.

Και τι ζητάμε κάτι γλυκό και δροσερό που να είναι ιδανικό και για τη διατροφή που κάνεις.

Η Δήμητρα Γλυνού, διαιτολόγος- διατροφολόγος, έφτιαξε την πιο νόστιμη συνταγή για το καλοκαίρι, ένα μπανανοπαγωτό.

Υλικά

8 μεγάλες ώριμες μπανάνες

80γρ. φυστικοβούτυρο

50 ml φυτικό γάλα

1κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

100γρ. κουβερτούρα

https://www.instagram.com/p/Cdi2E8gopDWΕκτέλεση:

Αρχικά κόβουμε της μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε τις μπανάνες με το 40γρ. φυστικοβούτυρο, τα 50 ml φυτικό γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μιξερ και χτυπάμε καλά. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε 50γρ. κουβερτούρα που την έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μπεν μαρί ρίχνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει. Στην συνέχει ρίχνουμε πάνω από το μείγμα την υγρή κουβερτούρα και το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο και βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Μια συνταγή απότην Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές Δήμητρα Γλυνού, https://www.cibus.gr/

Οφέλη και γλύκα

Μια μεσαία μπανάνα περιέχει περίπου 422mg καλίου, δηλαδή το 12% της ημερησίας συνιστώμενης ποσότητας καλίου. Επίσης οι μπανάνες έχουν βιταμίνη Β6, βιταμίνη C, μαγνήσιο, χαλκό, μαγγάνιο, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και λιπαρά. Κάθε μπανάνα περιέχει περίπου 105 θερμίδες, λίγες πρωτεΐνες και σχεδόν καθόλου λίπος και άρα είναι ιδανικές για δίαιτα.

Μία μερίδα φυστικοβούτυρου περιέχει 3mg του πιο ισχυρού αντιοξειδωτικού, της βιταμίνης Ε, 49mg μαγνησίου(που κάνει καλό στα οστά), 208mg καλίου και 0,17mg βιταμίνης Β6, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό