13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δύο διάσημοι οικονομολόγοι κατά του Κρίστιαν Λίντνερ ως υπ. Οικονομικών της Γερμανίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι διάσημοι οικονομολόγοι -o Αμερικανός νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς και ο Βρετανός Άνταμ Τούζ- τάσσονται κατά της ανάληψης του υπουργείου Οικονομικών στη Γερμανία από τον ηγέτη  του FDP Κρίστιαν Λίντνερ, υποστηρίζοντας ότι θα ακολουθήσει  μια «κατακλυσμιαία δημοσιονομική ατζέντα».

Σε άρθρο τους στην Die Zeit ,οι δύο κορυφαίοι οικονομολόγοι τονίζουν ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο η οικονομική πολιτική του Λίντνερ – είτε είναι το φρένο χρέους είτε οι δημοσιονομικοί κανόνες για την Ευρώπη – αλλά  μια συσσώρευση συντηρητικών κλισέ». Οπως γράφουν χαρακτηριστικά, «πρόκειται για κλισέ μιας περασμένης εποχής, δηλαδή εκείνων της δεκαετίας του 1990».

Εν όψει των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων προκλήσεων, «οι μεγάλες επενδύσεις από τον δημόσιο τομέα είναι κεντρικής σημασίας και  όχι η επιστροφή σε μια πορεία λιτότητας, όπως αυτή που έχει στο μυαλό του ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Δημοκρατών» γράφουν οι δύο επιστήμονες.

«Ούτε η Γερμανία ούτε η Ευρώπη μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτό το είδος crash test », υποστηρίζουν Στίγκλιτς και Τουζ. Τάσσονται μάλιστα υπέρ της ανάληψης του υπουργείου Οικονομικών από τον συμπροεδρο των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ

Τόσο ο Λίντνερ όσο και ο Χάμπεκ έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό