14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δύο «βασίλισσες» του τένις αποθεώνουν την Σάκκαρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες όλων των εποχών στο παγκόσμιο γυναικείο τένις, οι τεράστιες Μαρτίνα Nαβρατίλοβα και Κρις Έβερτ, αποθεώνουν την Μαρία Σάκακρη.

Η ιστοσελίδα της WTA επέλεξε τις δύο κορυφαίες πρώην τενίστριες να καταθέσουν την άποψή τους ενόψει των WTA Finals, που θα διεξαχθούν στην Γουαδαλαχάρα από τις 8 έως τις 17 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των οκτώ κατά τεκμήριο καλύτερων αθλητριών του κόσμου.

Αυτές θα είναι οι Αρίνα Σαμπαλένκα, Καρολίνα Πλίσκοβα, Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, Ίγκα Σφιόντεκ, Μαρία Σάκκαρη, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, Πάουλα Μπαντόσα και Ανέτ Κονταβέιτ.

«Έτος έκρηξης. Έχει βελτιώσει πραγματικά το παιχνίδι της, έχει γίνει πιο ενεργή κι έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η Μαρία ήταν τόσο καλή στην άμυνα και βασίστηκε σε αυτό. Τώρα προχωρά. Είμαι εντυπωσιασμένη με το μαχητικό της πνεύμα», σχολίασε η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, Νο 1 συνολικά για 332 εβδομάδες στο μονό και για 237 εβδομάδες στο διπλό, με 18 τίτλους Grand Slam.

«Μπορεί να τρομάξει τους ανθρώπους με αυτό, γιατί φαίνεται τόσο στο πρόσωπό της όσο και στη στάση της. Μπορεί να βάλει μερικούς ανθρώπους στη θέση τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Παίζει και συμπεριφέρεται σαν να έχει ήδη κερδίσει τον αγώνα κι ενώ το παιχνίδι παίζεται ακόμα», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η Αμερικανίδα Κρις Έβερτ, πρώην Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη και κάτοχος 18 τίτλων Grand Slam, κινήθηκε σε παραπλήσιο ύφος, με τον ίδιο θαυμασμό:

«Ένα ανθρώπινο δυναμό, αυτό είναι η Μαρία. Είναι το κάτι άλλο. Απλά ένα απίστευτο, αθλητικό ταλέντο. Μοναδική η κινητικότητα και το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Πολύ επιθετική. Μπορεί να σκοτώσει… γίγαντες, να νικήσει οποιανδήποτε στον κόσμο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό