20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δύο έφηβοι κατηγορούνται για τον θάνατο 14 καγκουρό

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο Αυστραλοί έφηβοι κατηγορήθηκαν την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου, για τον θάνατο 14 καγκουρό τα οποία χτύπησαν και σκότωσαν, σε μια παραθαλάσσια πόλη τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο από το Σίδνεϊ.

Τα δύο αγόρια, ηλικίας 17 ετών, συνελήφθησαν μετά την ανακάλυψη των νεκρών καγκουρό, συμπεριλαμβανομένων δύο μικρών, κοντά στον κόλπο Batemans, ανακοίνωσε η αστυνομία. «Μια τραγική και ανούσια πράξη που σημάδεψε βαθιά τους εθελοντές που βρέθηκαν στη σκηνή, καθώς και τους κατοίκους», σχολίασε στο Facebook η οργάνωση άγριας ζωής Wires.

Στις 22 Νοεμβρίου το δικαστήριο

Η αστυνομία δήλωσε ότι βρήκε τα νεκρά μαρσιποφόρα σε δύο ξεχωριστές περιοχές. Ένα μωρό καγκουρό, που βρέθηκε αναίσθητο, αλλά επέζησε, πήρε το παρατσούκλι “Hope” (σ.σ. Ελπίδα) από τους διασώστες. «Παραδόξως, τα πηγαίνει απίστευτα καλά», δήλωσε η Janelle Renes, πρόεδρος της Mid South Coast για το Wires, στον εθνικό τηλεοπτικό σταθμό ABC. «Όταν έφτασε εδώ ήταν σχεδόν νεκρή» και «χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να ζεσταθεί και να δει πραγματικά σημάδια ότι πρόκειται να επιβιώσει», είπε.

Τα δύο αγόρια θα πρέπει να απολογηθούν σε δικαστήριο ανηλίκων στις 22 Νοεμβρίου. Εμβληματικό ζώο της Αυστραλίας, το καγκουρό είναι διαδεδομένο στα νότια και ανατολικά της χώρας.  Το ενήλικο, γκρίζο, γιγάντιο καγκουρό μπορεί να φτάσει τα δυόμισι περίπου μέτρα ύψος.Μπορεί να φτάσει βάρος 60 κιλά και ύψος 1,60 μέτρα για το αρσενικό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figarο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό